HomeStiriSecuritate FizicaAcțiuni pe linia sistemelor de securitate spre sfârșitul săptămânii

Acțiuni pe linia sistemelor de securitate spre sfârșitul săptămânii

Polițiștii au desfășurat acțiuni, joia trecută, de prevenire a ilegalităților din activitatea firmelor de pază și verificare a activității agenților de pază care păzesc obiectivele economice.

În ziua de 21 martie 2019, între orele 18,00 – 22,00, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul I.P.J. Sibiu au desfăşurat o acţiune amplă de prevenire şi combatere a faptelor cu caracter antisocial în zona de competenţă a Poliţiei Municipiului Mediaş şi a comunelor arondate Secţiei 2 Poliţie Rurală Mediaş, se arată într-un buletin de presă al IPJ Sibiu.

În activităţile derulate, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică au fost sprijiniţi de către colegii din cadrul Serviciului Rutier Sibiu şi cei din cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş.

Liniile principale de acţiune s-au îndreptat către prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional prin prevenirea actelor de violenţă, prevenirea ilegalităţilor din activitatea firmelor de pază private, prevenirea şi combaterea încălcării normelor rutiere, dar şi celor din domeniul silvic.

Cu această ocazie, au fost legitimate 176 de persoane şi au fost controlate 20 de societăţi comerciale şi 120 de autovehicule, au fost constatate 2 infracţiuni la regimul rutier, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare şi au fost aplicate 53 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.000 de lei.

Astfel, în jurul orei 19,00, în satul Aţel, poliţiştii rutieri au identificat un localnic în vârstă de 54 de ani care conducea un autoturism pe strada Principală având o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit şi faptul că şoferul are dreptul de a conduce suspendat, în cauză întocmindu-se un dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui autovehicul având acest drept suspendat, respectiv conducere sub influenţa alcoolului.

Polițiști ai Serviciului de Ordine Publică-Compartimentul Sisteme de Securitate, dar și polițiștii de ordine publică din cadrul subunităților teritoriale au acționat în noaptea de 20/21 martie 2019, pe raza întregului județ, pentru verificarea modului de executare a serviciului de pază de către agenţii de securitate de la obiectivele economice asigurate cu paza umană, conform unui buletin de presă al IPJ Vâlcea.

Au fost supuse controlului 146 de entităţi economice, fiind verificaţi 163 de agenţi de securitate.

În urma deficienţelor constatate, îndeosebi pe linia îndeplinirii atribuţiilor de serviciu de către agenţii de securitate, polițiștii au aplicat 56 sancţiuni contravenţionale, de aproximativ 7.000 de lei.

Agenţii de securitate verificaţi au fost instruiţi cu privire la modul de executare a serviciului de pază precum şi cu privire la modul de acţiune şi sesizare în cazul producerii unor evenimente negative la obiectivele păzite.

Share With: