[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

Acțiuni de verificare privind paza obiectivelor

Polițiștii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecție persoanelor şi H.G. 301/2012.

Poliţiştii compartimentelor specializate din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti au acţionat în activităţi curente în zona de competenţă, pentru verificarea modului de organizare a pazei şi pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului deţinătorilor de valori, conform prevederilor Legii 333/2003 şi H.G. 301/2012, se arată într-un buletin de presă al IPJ Argeș.

Aceştia au verificat 9 de obiective situate pe raza de competenţă, la 3 dintre acestea constatându-se deficienţe privind întocmirea analizei de risc la securitatea fizică, implementarea cerinţelor stabilite în analiza de risc sau asigurarea conformităţii sistemelor de securitate. La obiectivele unde au fost constatate deficienţe au fost stabilite termene de remedierea acestora.

Totodată, la unităţile asigurate cu pază umană permanentă sau cu monitorizare la societăţi de intervenţie, au fost verificate modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu şi de către cei care au intervenit după acţionarea butonului de panică, unul dintre agenţii de pază fiind sancţionat contravenţional ca urmare a nerespectării consemnul general şi particular.

La toate unităţile s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea şi transportul acestora, precum şi respectarea normelor de lucru interne.

Utilitatea respectării normelor legale din domeniu poate fi exemplificată cu un eveniment petrecut în după-amiaza zilei de 3 iunie 2019, când la punctual de lucru al unui agent economic asigurat prin dispecerat de intervenţie, o femeie de 39 de ani din Piteşti a fost depistată de agenţii de pază ai firmei ce asigurau intervenţia, după ce ar fi sustras bani din casa de marcat, profitând de neatenţia angajaţilor.

Femeia depistată a fost predată poliţiştilor din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvâşirea infracţiunii de furt, conform art. 228 din Codul Penal.

Și polițiștii ieșeni au desfășurat o acțiune de verificare a pazei societăților. Astfel, la data de 4 iunie 2019, în intervalul orar 10.00 – 14.00, polițiștii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Iași au acţionat pentru verificarea pazei la societățile comerciale, de pe raza de competență, se menționează într-un buletinde presă al IPJ Iași.

În cadrul acțiunii au fost efectuate 4 instuiri ale agenților de pază, au fost controlați 12 agenți de pază și au fost verificate 11 societăți comerciale.

Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 333/2003 și H.G. nr. 301/2012, în cuantum de 3.000 de lei, fiind sancționați doi agenți de pază și administratorii a două societăți comerciale.

Spre exemplu, un bărbat, de 61 de ani, agent de pază, a fost sancționat contravențional, conform H.G. nr. 301/2012, întrucât a fost găsit efectuând serviciul de pază la un obiectiv, din municipiul Iași, fără a avea mijloacele de autoapărare și ținuta completă cu care a fost echipat.

Share
Publicat de
C. R.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019