HomeStiriSecuritate FizicaAcțiune de verificare a respectării prevederilor Legii 333/2003
actiune-de-verificare-a-respectarii-prevederilor-legii-333-2003

Acțiune de verificare a respectării prevederilor Legii 333/2003

actiune-de-verificare-a-respectarii-prevederilor-legii-333-2003Poliția Municipiului Râmnicu Vâlcea a desfășurat o acțiune de verificare a respectării prevederilor Legii 333/2003, în urma căreia au fost aplicate sancțiuni.

În noaptea de 10 spre 11 iunie 2017, polițiști de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea — Compartimentul Sisteme de Securitate au desfășurat o acțiune pe linia Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, verificând 36 de societăți comerciale asigurate cu pază umană proprie sau prin societăți specializate de pază, se precizează întrun comunicat al IPJ Vâlcea.

Acțiunea a avut ca scop verificarea modului de asigurare contra efracției a unităților, a respectării prevederilor planului de pază, a modului de executare a serviciului de către agenții de securitate, cunoașterea sarcinilor de serviciu din consemnul particular și a modului de intervenție în cazul unui incident în obiectivul păzit.

În urma controalelor efectuate, au fost depistați 3 agenți de securitate care executau serviciul în mod necorespunzător, aceștia fiind sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 100 de lei și 300 de lei. De asemenea a fost depistată o societate care nu respecta planul de paza, în sensul că diminuase numărul de agenți de securitate care trebuia să execute serviciul de pază pe schimb, motiv pentru care a fost sancționată contravențional.

Toți agenții de securitate verificați, au fost reinstruiți cu privire la modul de executare a serviciului de pază, precum și cu privire la modul de intervenție și sesizare în cazul unui eveniment în obiectivul păzit.

 

 

 

Share With: