HomeStiriSecuritate FizicaA reclamat la poliție un jaf închipuit după ce a pierdut bani la jocurile de noroc
A reclamat la poliție un jaf închipuit după ce a pirdut bani la jocurile de noroc

A reclamat la poliție un jaf închipuit după ce a pierdut bani la jocurile de noroc

A reclamat la poliție un jaf închipuit după ce a pirdut bani la jocurile de norocUn tânăr a reclamat la poliție un jaf închipuit după ce ș-a vândut telefonul și a pierdut banii la jocurile de noroc.

Pe 11 mai, în jurul orei 04,00, un tânăr, de 28 de ani, din municipiul Galaţi, a sesizat Poliţia cu privire la faptul că, în dimineaţa respectivă, în timp ce se îndrepta spre domiciliu, în dreptul staţiei de autobuz din zona ”General”, un bărbat necunoscut l-a ameninţat cu un cuţit şi l-a deposedat de telefonul mobil în valoare de 270 de lei, scrie adevarul.ro.

În urma sesizării, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, dar poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Galaţi au stabilit că tânărul îi minţise după ce au făcut mai multe verificări. De fapt tânărul și-ar fi vândut telefonul mobil, iar banii astfel obținuți i-a perdut la jocuri de noroc. Pentru a se justifica familiei a depus plțngere la poliție.

Pus în faţa probelor, bărbatul a recunoscut că sesizarea este nereală şi a fost sancţionat doar contravenţional cu suma de 500 de lei pentru alarmarea organelor de poliţie fără motiv întemeiat.

Acesta nu este singurul caz de acest fel înregistrat în ultimul an. În luna martie, un bărbat din Iași și-a înscenat propria tâlhărire într-o scară de bloc, dar a fost surprins de camerele de supraveghere, conform securityportal.ro.

În fapt, în noaptea de 8 martie spre 9 martie 2019, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, în scara unui bloc, o persoană necunoscută, i-ar fi sustras, unui bărbat, de 34 de ani, din municipiul Iași, prin acte de violență, 1.100 de lei”, se preciza într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Persoana care a făcut sesizarea a fost soția bărbatului. Fiind audiat, bărbatul a susținut faptul că ar fi fost victima infracțiunii. Totodată, s-a constatat că aspectele relatate de bărbat nu sunt reale, iar acesta și-ar fi înscenat furtul și actele de violență.

Bărbatul le-a explicat polițiștilor de ce și-a înscenat jaful. Frica de nevastă ar fi motivul pentru care ieşeanul care şi-a înscenat propria tâlhărire a recurs la acest gest. A povestit poliţiştilor că a pierdut la jocurile de noroc suma de 1.100 de lei. Pentru a nu avea scandal cu nevasta, ieşeanul şi-a sunat nevasta şi i-a spus să sune la 112 pentru a anunţa că a fost victima unei tâlhării.

Un alt caz a avut loc la Galați, în februarie, când angajatul unei firme de curierat și-a înscenat un jaf. Bărbatul a sesizat Poliția cu privire la faptul că, în timp ce se afla în fața unui bloc, ar fi fost deposedat, prin violență, de o borsetă în care avea o sumă de bani și un aparat de taxat electronic, conform securityportal.ro.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, dar în urma verificărilor și investigațiilor făcute, au constatat că presupusa victimă ar fi înscenat tâlhăria, însușindu-și suma de 9.500 de lei, precum și aparatura electronică aparținând firmei la care era angajat.

Share With: