[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

A încercat să fure un seif în Danemarca și a fost reținut la Roman

Un bărbat urmărit la nivel internațional pentru tentativă de furt al unui seif în Danemarca a fost reținut de polițiști din Roman.

La data de 11 septembrie 2019, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au reușit depistarea, pe raza municipiului Roman, a unui bărbat de 39 de ani, căutat la nivel internațional pentru comiterea a două infracțiuni de tentativă la furt. Pe numele acestuia era emis un mandat european de arestare de către autoritățile judiciare din Danemarca, se precizează într-un buletin de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Bărbatul este bănuit de faptul că, în noaptea de 9/10 octombrie 2018, împreună cu trei persoane, ar fi pătruns prin acoperiș în incinta unei societăți comerciale din Danemarca, după ce în prealabil ar fi tăiat cablurile telefonice și cele de alarmă, fiind surprinși în flagrant delict de către angajații societății. De asemenea, la data de 11 octombrie 2018, folosind același mod de operare, ar fi pătruns într-un imobil din Danemarca, unde ar fi intenționat să sustragă un seif, activitatea infracțională fiind întreruptă de un echipaj de poliție aflat în zonă.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bacău.

La data de 12 septembrie 2019, acesta urma să fie prezentat Curţii de Apel Bacău pentru confirmarea mandatului european de arestare.

Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române. Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești.

Un alt bărbat din Roman, urmărit la nivel european pentru furul a 40.000 de euro dintr-un magazin din Germania a fost depistat de polițiști la data de 6 septembrie 2019, conform securityportal.ro.

La data de 6 septembrie 2019, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat un bărbat de 42 de ani, din Roman, pe numele căruia autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat de arestare european.

Astfel, în noaptea de 13 ianuarie 2017, bărbatul împreună cu alte patru persoane ar fi pătruns, prin spargerea unui geam, în incinta unui centrul comercial din Germania, de unde ar fi sustras mai multe articole în valoare de 40.000 de euro.

Bărbatul a fost prezentat de polițiști Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bacău.

Pentru depistarea lui, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române.

Share
Publicat de
Cristina

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019