404 Not Found


nginx
A împlinit 26 de ani – Jurnaliștii, alături de Serviciul de Protecție si Pază VIDEO - Security Portal
HomeStiriSecuritate FizicaA împlinit 26 de ani – Jurnaliștii, alături de Serviciul de Protecție si Pază VIDEO
cupa presei la tir spp 2016

A împlinit 26 de ani – Jurnaliștii, alături de Serviciul de Protecție si Pază VIDEO

 

cupa presei la tir spp 2016Deși cu întârziere, jurnaliștii au fost  alături de militarii din cadrul Serviciului de Protecție și Pază, la împlinirea a 26 de ani de activitate.

 

Așa cum ne-a obișnuit în ultimul deceniu, SPP a invitat reprezentanții presei să cunoască mai îndeaproape metodele de pregătire a ofițerilor și subofițerilor care fac parte din acest Serviciu. Astfel, într-o zi extrem de frumoasă de sâmbătă, 28 mai 2016 (unul dintre weekend-urile în care nu am mai fost amenințați de ploaie), jurnaliștii și-au testat din nou măiestria în a-și atinge țintele cât mai exact, altfel decât cu mijloacele specifice meseriei.cupa presei la tir spp 2016

În Poligonul din Popești Leordeni, surprizele s-au ținut lanț și de această dată. Deși concursul de tir s-a desfășurat tot cu bătrânele pistoale Jericho (9x19mm Parabellum), participanții au fost nevoiți să se încadreze într-un timp foarte scurt, față de anii trecuți, când beneficiau de timp nelimitat. Tragerea propriu-zisă a presupus lovirea țintelor cu zece cartușe în două serii de câte 10 secunde, În intervalul dintre serii, țintele erau ”ascunse”. În felul acesta, jurnaliștii au testat pe propria piele cu ce au de a face militarii SPP, în timpul ședințelor de tragere. Evident, jurnaliștii au beneficiat de mai mult timp la dispoziție, având în vedere că nu este chiar un secret faptul că structurile de acest gen folosesc timpi cu mult mai mici în pregătirea de luptă.

Un alt element de noutate a fost eliminarea timpilor morți de așteptare între seriile de trăgători. Astfel, oficialii Serviciului de Protecție și Pază au decis organizarea altor două ateliere de lucru: trageri din autoturisme, din mers, și trageri tactice în echipă, (interventii anti-tero) în încăperi simulate. Bineînțeles, la acestea, nu s-au mai folosit arme de foc și muniție letale, tragerile executându-se cu FX-uri (simulatoare GLOCK-17T-FX), un fel de arme paintball, dar mult mai realiste. Și în aceste cazuri, măsurile de protecție au fost pe primul loc, nelipsind ochelarii de protecție și instructorii care nu se ”dezlipeau” de jurnaliștii trăgători.

7 mai, ziua SPP

Serviciul de Protecţie şi Pază a fost înfiinţat în data de 07 mai 1990, când a fost promulgat Decretul nr. 204 al Consiliului Provizoriu de Unitate Naţională, care a hotărât înfiinţarea Unităţii Speciale de Pază şi Protocol (USPP) în subordinea Ministerului Apărării. În anul 1998 a fost promulgată şi legea proprie de organizare şi funcţionare a Serviciul de Protecţie şi Pază. Timp de două decenii şi un an, Serviciul de Protecţie şi Pază a parcurs un proces permanent de modernizare şi profesionalizare, încercând să păstreze ritmul de dezvoltare al societăţii româneşti şi să se adapteze evoluţiei climatului de securitate la nivel global.A împlinit 26 de ani – Jurnaliștii, alături de Serviciul de Protecție si Pază

În prezent, SPP se poziţionează în rândul instituţiilor de securitate cu un profil internaţional bine conturat, fiind membru al Reţelei Europene a Forţelor de Protecţie a Demnitarilor – E.N.P.P.F. (asociaţia cuprinde structurile de protecţie a demnitarilor din ţările membre ale Uniunii Europene, fiind înfiinţată în anul 2002, în baza unei Decizii a Consiliului Uniunii Europene) şi membru în consiliul de conducere al Asociaţiei Internaţionale a Serviciilor de Protecţie – A.P.P.S.. Experienţa personalului, care a executat misiuni în teatrele de operaţii, a făcut posibil ca Serviciul de Protecţie şi Pază să pregătescă în Centrul de Excelenţă pentu Protecţie şi Securitate de la Bucureşti ofiţerii de protecţie nemijlocită ai Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Potrivit reglementărilor în vigoare, Serviciul de Protecţie şi Pază este organ de stat cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale, specializat în asigurarea protecţiei demnitarilor români, a demnitarilor străini pe timpul şederii lor în România, a familiilor acestora, în limitele competenţelor legale, precum şi în asigurarea pazei sediilor de lucru şi a reşedinţelor acestora, potrivit hotărârilor Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. 

Pentru îndeplinirea misiunilor stabilite prin lege, Serviciul de Protecţie şi Pază colaborează cu Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, cu alte ministere şi structuri ale administraţiei publice centrale şi locale, pe timpul derulării lor organizând şi coordonând activitatea tuturor forţelor participante din cadrul acestor organisme.

 

 

 

 

Share With: