Dacă obiectele furate nu sunt restituite, avem de-a face cu cel mai important furt dintr-un muzeu norvegian din ultimii 200 de ani, a declarat Henrik von Achen, pentru AFP, citat de Agerpres.
Obiectele, în marea lor parte de mici dimensiuni și confecționate din metal, nu au, teoretic, nicio valoare, a adăugat directorul.
”Nu pot fi vândute în mod legal… E o mare pierdere legată de istoria culturală a acestor obiecte a căror valoare istorică o depășește pe cea monetară”.
Hoții au putut intra în muzeu la etajul al șaptelea cu ajutorul unor schele care erau montate pe fațada clădirii, scrie tribune.com.pk.
Obiectele furate fuseseră mutate temporar acolo înaintea unui transfer plănuit pentru așezarea lor într-o locație mai sigură pe 14 august.
„Măsurile [de securitate] nu au fost suficiente, ar fi trebuit să fi avut elemente de securitate suplimentare,” a recunoscut directorul muzeului.
Poliția norvegiană investighează cazul împreună cu alți polițiști din alte țări.
Între timp, muzeul a inventariat toate obiectele furate și a postat imagini cu ele pe paginile de social media astfel încât obiectele să devină binecunoscute, să fie mai dificilă vânzarea lor și să fie mai ușor de găsit.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…