[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

3-7 Iunie: Săptămâna Prevenirii Criminalității

Cea de-a cincisprezecea ediție a Săptămânii Prevenirii Criminalității va avea loc în perioada 3-7 iunie 2019, la nivel național, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

În cadrul evenimentelor organizate, polițiștii vor prezenta informații în domeniul prevenirii victimizării și delincvenței juvenile, a prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului sau prevenirii violenței domestice, precum și metodele prin care cetățenii pot fi în siguranță, oriunde aleg să-și petreacă timpul.

Scopul activităților este acela de a conștientiza necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diverse situații și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni.

Alături de parteneri din diverse domenii: autorităţi locale, unităţi de învăţământ, societăţi comerciale, organizaţii neguvernamentale, instituţii guvernamentale și mass-media, polițiștii vor participa la dezbateri pe teme de interes (delincvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, consumul de droguri, traficul de persoane, siguranţa în mediul on-line, infracţiunile contra patrimoniului, infracţiunile comise cu violenţă și siguranţa rutieră).

De asemenea, vor avea întâlniri cu elevi, părinţi, profesori şi directori ai unităţilor de învăţământ, bătrâni, administratori de societăţi comerciale şi de imobile, reprezentanţi ai comunităţilor multiculturale etc.

Anul trecut, Săptămânii Prevenirii Criminalității a avut loc în perioada 21-25 mai, conform securityportal.ro.

O vorbă spune că e mai ieftin să previi decât să combați. Unul dintre rolurile noastre este și de a reduce factorii favorizanți care conduc la comiterea de ilegalităţi, prin informare. Comunitatea este şi ea responsabilă de a-şi lua toate măsurile de siguranţă şi de prevenire. În practică, în viaţa de zi cu zi, tendinţa omului este aceea de a neglija măsurile de siguranţă. Modul de a gândi „Mie nu mi se va întâmpla!”, este încă întâlnit.

La nivel național, în fiecare zi, prin activitățile pe care le desfășuram, dorim ca mesajul nostru să ajungă la cât mai mulți cetățeni! Scopul nostru este sa conștientizăm atât necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diverse situații, cât și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni”, preciza Poliția Română în 2018.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019