HomeStiriSecuritate Fizica19 arme furate de la o firmă de securitate
noi-reguli-au-intrat-in-vigoare-pentru-detinatorii-de-arme

19 arme furate de la o firmă de securitate

noi-reguli-au-intrat-in-vigoare-pentru-detinatorii-de-armeDouă persoane suspecte au păcălit un agent de securitate, reușind să fure 19 arme de foc din birourile firmei de securitate din Maitland, Cape Town, Africa de Sud.

Conform sursei, doi hoți au venit cu o armă și au plecat cu 20, după ce au păcălit agentul de securitate că aveau probleme cu mașina, precizează iol.co.za.

Cele două persoane s-au dus duminică la Black Hawk Security, după ora 23.00 (ora locală) și au abordat agentul de securitate care păzea locația. I-au spus că aveau probleme cu mașina și aveau nevoie de ajutor să o pornească. Agentul le-a deschis poarta, iar atunci au sărit la el, unul dintre ei a scos arma și l-au amenințat, cerându-i să le dea arma din dotare și permită accesul la seiful unde erau depozitate armele, mai precizează sursa citată.

Suspecții au luat 16 pistoale și trei arme automate. Au luat și muniție, dar nu se știe exact câtă era disponibilă. Ceea ce a fost ciudat, când au plecat, a fost că agentul le-a cerut arma înapoi pentru că era arma proprie și i-au înapoiat-o.

Un purtător de cuvânt al poliției a conformat incidentul și spune că suspecții au luat cu ei și telefoane mobile ale celor prezenți la jaf, nu doar arme. Nu au fost trase focuri de armă și nu a fost nimeni rănit.

Un alt incident asemănător, în care hoții au furat arme de la o firmă de securitate, în Africa de Sud, a avut loc în decembrie 2017, conform iol.co.za.

Furtul fusese descoperit vinerea dimineața, în jurul orei locale 7.30, de un angajat de la curățenie, care a observat că clădirea a fost spartă. Suspecții au folosit un obiect pentru a zdrobi ușa anti-efracție și seiful pentru a fura pistoale și muniției, conform poliției.

Share With: