Astăzi, sistemele de securitate au trecut bariera siguranţei, acestea putând genera date de analiză care, odată înţelese, aduc plusvaloare managerilor. Astfel, poate fi crescută cu uşurinţă cifra de afaceri sau profitabilitatea unui business.
OPTEX este un furnizor global de soluţii de securitate, fiind unul dintre pionierii acestei industrii. Produsele şi tehnologiile companiei japoneze sunt disponibile la nivel internațional şi sunt integrate atât în soluţii de securitate dedicate zonei rezidenţiale, cât şi celei industriale sau de apărare.
Pentru a afla care sunt cele mai noi tendinţe în securitate, am stat de vorbă cu Jacek Wójcik, Sales Director CEE și reprezentant pentru România.
Security Portal: Care sunt valorile companiei OPTEX?
Jacek Wójcik: OPTEX este o companie lider de piaţă în tehnologii de detecţie, care oferă soluţii fundamentale pentru rezolvarea problemelor de securitate cotidiene. Contribuim activ la construirea unei mai bune societăţi, crescând gradul de siguranţă şi confort al oamenilor. Experienţa dobândită în cei 36 de ani de activitate ne permite să folosim tehnologii de ultimă generaţie pentru a rezolva chiar şi problemele complexe.
Tehnologiile de detecţie dezvoltate de OPTEX pot fi folosite în diverse industrii. Suntem prezenţi în peste 80 de ţări din întreaga lume şi avem ca misiune creşterea gradului de securitate într-o serie cât mai largă de aplicaţii, inclusiv militare sau industriale. Tehnologiile OPTEX sunt folosite la nivel global pentru a securiza diferite zone, inclusiv aeroporturi, baze militare, căi ferate sau conducte.
Security Portal: Ce fel de senzori dezvoltă compania OPTEX?
Jacek Wójcik: OPTEX dezvoltă o gamă largă de serii de senzori pentru scopuri precise. Prin intermediul lor, oferim sisteme de prevenire a criminalităţii cu performanțe înalte; până la urmă, valoarea unui senzor este dată de nivelul de satisfacție al nevoii utilizatorului. Printre produsele dezvoltate se numără senzori de interior şi de exterior infraroşu activ, pasiv, laser şi senzori cu microunde. Senzorii pot fi integraţi cu succes în majoritatea sistemelor de securitate.
Security Portal: Care sunt principalele provocări cu care vă confruntaţi pe piaţa din România?
Jacek Wójcik: Vreau să subliniez, încă de la început, faptul că România nu mai este considerată o ţară emergentă. Pentru OPTEX, România reprezintă una dintre cele mai importante ţări din Europa Centrală şi de Est. Nivelul de competenţe tehnice al integratorilor şi distribuitorilor locali este unul foarte ridicat. Cu ajutorul lor, am reuşit să dezvoltăm şi să instalăm soluţii tehnice customizate, ce aduc valoare deosebită clienţilor finali.
Aș putea spune că în România întâmpinăm aceleaşi probleme ca și în alte ţări europene. Interesul pentru securitate a crescut exponenţial în ultimii ani deși este încă la un nivel scăzut. Companiile nu cunosc beneficiile pe care un sistem de securitate le poate aduce. Sunt multe companii mici și mijlocii care consideră că o singură cameră analogică IP este suficientă pentru a le acoperi nevoia de securitate. Şi intră astfel într-un cerc vicios din care nu se poate ieşi din cauza lipsei de informaţie şi care nu permite o identificare rapidă şi sigură a unei acţiuni generate de cineva rău intenţionat.
Security Portal: Care sunt direcţiile de dezvoltare OPTEX şi tendinţele industriei de securitate?
Produsele OPTEX pot fi personalizate astfel încât să facă aproape orice. Senzorii devin din ce în ce mai inteligenţi şi pot integra soluţii de analiză care, spre exemplu, să detecteze copii aflaţi între liniile de cale ferată sau obiecte aruncate peste gard. De asemenea, senzorii OPTEX pot fi folosiţi pentru a detecta intruşii care pătrund în anumite zone interzise pe timp de noapte.
Ca şi tendinţă a industriei, am observat o creştere a interesului pentru supravegherea de exterior. Însă, de cele mai multe ori, implementările nu sunt realizate optim. Camerele de supraveghere au evoluat în timp, devenind din ce în ce mai performante. Astfel, integratorii apelează doar la folosirea de camere IP sau analogice. Algoritmii de detectare a mişcării integraţi de camerele de supraveghere sunt însă completați de detectorii specializaţi. 20-30% din totalul alarmelor generate de o cameră de supraveghere sunt false. Comparativ, un senzor de mişcare are o rată de alarme false de doar 1%. Pentru o supraveghere optimă, noi recomandăm combinarea acestor două tehnologii: camere de supraveghere şi senzori instalați cu aplicația potrivită care să aducă împreună maxim de beneficii.
Security Portal: Care sunt diferenţele dintre un sistem de securitate exterior şi unul de interior?
Jacek Wójcik: Comparativ cu un sistem de securitate de interior, cel exterior analizează o gamă mult mai largă de semnale (zgomote) care pot fi cauzate de mediul înconjurător. De exemplu, lumina directă a soarelui, insectele sau animalele de dimensiuni mici, mişcările copacilor, ploaia, vântul sau zăpada pot determina o operare incorectă a senzorilor. Astfel, pentru un nivel de securitate optim, este recomandată folosirea de senzori speciali.
Atunci când dezvoltăm senzori de exterior, ţinem cont de toţi factorii care pot determina funcţionarea improprie. Luăm în calcul toate variantele, testăm şi corelăm soluţiile pentru ca produsele noastre să returneze valori corecte. În portofoliul nostru de produse se află şi senzorii VXI şi HX. Cea mai populară serie de detectori de exterior din lume este seria VXI, ce poate fi folosită atât în mediul comercial, cât şi în cel rezidenţial.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…