404 Not Found


nginx
Interviu cu dl. Mihai Stanescu, Director General al GTS Global Intelligence - castigator OSPA Romania 2016 - Security Portal
HomeStiriInterviuriInterviu cu dl. Mihai Stanescu, Director General al GTS Global Intelligence – castigator OSPA Romania 2016
interviu-cu-dl-mihai-stanescu-director-general-al-gts-global-intelligence-castigatori-ospa-romania-2016

Interviu cu dl. Mihai Stanescu, Director General al GTS Global Intelligence – castigator OSPA Romania 2016

interviu-cu-dl-mihai-stanescu-director-general-al-gts-global-intelligence-castigatori-ospa-romania-2016Domnul Mihai Stanescu, Director General al GTS Global Intelligence, castigator OSPA Romania 2016 la categoria „Instalatori / Integratori de Sisteme de Securitate”, a acordat un interviu pentru Outstanding Security Performance Awards.

OSPA: Cum ati primit vestea castigarii trofeului OSPA 2016?

Mihai Stanescu: Cu mare bucurie si mandrie si cu un sentiment de recunostinta fata de toti cei care au apreciat valoarea produsului cu care ne-am prezentat in fata juriului. A fost o situatie indedita, caci ne-am inscris, literalmente, pe ultima suta de metri, in conditiile in care noi eram in focul pregatirilor sa participam, pentru prima data, la Romanian Security Fair, targul industriei de Securitate. Am lucrat cateva nopti in plus pentru a face o prezentare corespunzatoare si pentru OSPA, dar a meritat efortul, din toate punctele de vedere. Suntem mandri de noi si de ce am realizat. 

 

OSPA: Ce inseamna pentru dumneavoastra acest premiu?

Mihai Stanescu: Pentru noi, ca ca si companie, inseamna foarte mult. Premiul OSPA inseamna recunoasterea eforturilor depuse de o intreaga echipa, timp de mai multi ani, pentru a dezvolta un produs complex – CAVI – care sa se bucure nu numai de aprecierea clientilor nostri, dar si de recunoaterea capabilitatilor lui de catre profesionisti, de catre ceilalti membri ai comunitatii de Securtiy din Romania. 

CAVI Smart Monitoring este o aplicatie de tipul supra-platforma ce a fost implementata cu succes pe piata de Banking, reusind sa asigure, pana in momentul de fata, acoperirea si supravegherea online a circa 40% din numarul total de sedii bancare si ATM-uri din Romania. Produsul a fost extins si pentru segmentele de Oil & Gas, respectiv Retail & Property Management .

 

OSPA: Judecatorii au apreciat ca aplicatia optimizeaza si integreaza fluxurile de date si imagini, permitand o interventie eficienta si operativa in cazul incidentelor majore, notand perfomantele si versatilitatea ei. De asemenea, membrii juriului au considerat ca aplicatia este extrem de performanta si poate fi adaptata tuturor nevoilor de Securitate, concluzionand ca: “este un adevarat instrument de management al activitatii de securitate si implementarea ei la 3 dintre cele mai mari banci comerciale din Romania este o dovada clara a performantelor si o recunoastere a valorii ei”

Mihai Stanescu: Ce sa mai spun? Rosesc… Multumesc juriului pentru aprecieri, premiul este special si foarte important.
OSPA: Am vazut ca l-ati considerat suficient de important pentru a-l mentiona pe prima pagina a web-site-ului companiei.  
Mihai Stanescu: Da, este o “medialie” cu care ne mandrim si pe care o consideram intr-atat de importanta incat – cu siguranta! – o sa ne inscriem si la editia din 2017, sperand sa castigam din nou!  

 

OSPA: Cu o varianta imbunatatita a lui CAVI Smart Monitoring? 

Mihai Stanescu: O, nu, vom veni cu ceva cu totul nou, care va deschide o noua piata, practic. Vrem sa prezentam o noua platforma de monitorizare integrata pentru companiile mici, un singur loc unde sa poti vizualiza tot, o aplicatie in cloud la care sa ma pot conecta de oriunde cu orice – telefon sau tableta – si sa vad practic tot ce se intampla cu compania mea, de la accesul in incinta pana la contorizarea gazelor sau a electricitatii. Am putea sa-i spunem CAVI safe business. 

 

OSPA: Foarte interesant!

Mihai Stanescu: …Si mai avem un proiect, sa-i spunem CAVI connecting buildings, o platforma integrata unde sa-ti poti monitoriza si optimiza TOATE costurile de mentenanta ale TUTUROR cladirilor din portofoliu, fie ca sunt cladiri de birouri, mall-uri sau alte tipuri de constructii.  

 

OSPA: Ce relatie este intre serviciile de securitate si celelalte business-uri?

Mihai Stanescu: Noi adunam si prelucram o cantitate enorma de date pe care trebuie sa o prioritizam si sa o analizam pentru a preveni infractiunea – frauda sau efractia – dar acelelasi date ar putea sa ofere managerilor o imagine mult mai buna a intregii lor afaceri, informatii care ar putea sa-i ajute in zona de logistica – sa vada viteza cu care trebuie improspatate stocurile, sa asigure transporturi nu ritmice ci la momentul oportun etc., in zona de marketing, de optimizare a cheltuielilor de intretinere. Cum spuneam, daca schimbi paradigma in care operezi, respectiv de a considera o platforma tip CAVI nu o platforma de security ci o platforma de “big data”, atunci te transformi dintr-un simplu furnizor de servicii de securitate in “broker de servicii”. Oportunitatile sunt infinite.  

 

OSPA: Credeti ca industria securitatii private este la o rascruce de drumuri?

Mihai Stanescu: Cred ca deja am trecut de aceasta rascruce, caci industria de Securitate pune din ce in ce mai mult accent pe tehnologie – atat in zona de hard, dar mai ales in zona de soft, de aplicatii – si din ce in ce mai putin pe factorul uman. Lumea viitorului este o lume a interconectivitatii. In acest context, o companie de succes este aceea care reuseste sa ofere servicii sau aplicatii care “inchid cercul” intre cat mai multe si cele mai diverse nevoi ale clientilor.  

 

OSPA: Am trecut deja la o noua paradigma?

Mihai Stanescu: Cu siguranta, da, dar noi suntem deja acolo de foarte mult timp. Le-am spus si membrilor echipei, le-am spus-o si clientilor, le spun si potentialilor beneficiari ca platforma noastra, CAVI nu este in sine “o platforma de security” ci este o platforma “big data”, cu care culegem si gestionam o cantitate enorma de informatii pe care apoi putem sa o analizam din extrem de multe perspective si sa o punem la dispozitia clientului.  

 

OSPA: Ce rol joaca clientul in strategia de dezvoltare a produselor?

Mihai Stanescu: Ma bucur ca m-ati intrebat ce rol joaca clientul in “dezvoltarea unui produs” caci vremea cand clientul era in centrul atentiei departamentului de markting si vanzari al unei firme de security a apus. In filozofia noastra de business, clientul face parte din departamentul de cercetare-dezvoltare. Noi lucram cu viata reala, dezvoltam aplicatii sau extensii de aplicatii pe scenarii si intamplari reale, pe problemele de care clientul s-a lovit si carora doreste sa le gaseasca o solutie sigura. Cheia este sa stii sa asculti, sa analizezi, sa intelegi, sa verifici daca ai inteles corect, daca da, sa dezvolti solutia si apoi sa o imbunatatesti de o asa maniera incat sa poata accepta noi si noi module.  

 

OSPA: Ce urmeaza dupa “a asculta”?

Mihai Stanescu: Urmeaza “a dori si a fi gata sa inveti” astfel incat sa fii capabil sa gasesti mereu cea mai potrivita solutie. Din acest punct de vedere, sunt norocos caci conduc o echipa de 20 de copii intre 20 si 60 de ani care sunt pasionati de ceea ce fac, iar dorinta lor de a fi mereu la curent cu ce este nou in domeniul lor de activitate este – si o spun cu toata onstitatea – inegalabila. Poate si de aceea sunt asa de mandru de premiul OSPA, caci el este o recunoastere a abilitatii acestei echipe de a face “research and development” aici in Romania, a puterii ei de a se bate de la egal la egal cu marii jucatori internationali de pe aceasta piata. Cred ca, si noua si lor, concurenta ne prinde bine.  

 

OSPA: Mai stati sa scrieti coduri?

Mihai Stanescu: Sigur ca nu mai face parte din “job description”, dar de fiecare data cand am ocazia, ma bag la scris coduri caci asta sunt si eu, un programator, si ceea ce am facut pana acum am facut cu pasiune si cred ca inca mai am in mine entuzasmul profesional de la 20 de ani. Avem o echipa foarte frumoasa, lucram bine impreuna si e important sa stii in fiecare moment care sunt dificultatile pe care le intampina careva caci, cine stie, poate ca solutia este la tine. O, da, mai scriu coduri! Ma relaxeaza.  

 

OSPA: Care este cel mai important proiect al dumneavoastra? 

Mihai Stanescu: Ca intotdeauna, cel la care lucrez in acest moment! Sigur, poate fi si o gluma, dar sunt un perfectionist care produce aplicatii de security pentru un domeniu economic – cel bancar – pentru care security-ul este esential. Nu putem livra produse “aproape sigure”, nu putem implementa o solutie care nu este testata riguros si care nu indeplineste pe deplin toate – dar absolut toate cerintele de securitate ale clientului. 

Dar, pot sa ma consider norocos, am avut proiecte mari si interesante, “first ever” oriunde am lucrat. Am implementat proiectul “Dispeceratul National pentru Alarmare” la BRD, sistem pe care l-au adoptat si cei de la BCR. Am definit, impreuna cu Politia, ce este o Agentie Standard Securizata, proiect ce a insemnat enorm pentru industria de security din Romania si care, odata implementat, dus la eliminarea pazei de noapte in agentiile bancii si o reducere semnificativa a costurilor. Am reusit sa implementam platforma in browser si sa o facem sa lucreze – sa comunice – in timp real in browser.  
Acum lucram la platforma de mutualizare a serviciilor de securitate care va duce la reducerea vitezei de reactie fata de un eveniment prin interventia celui mai apropiat echipaj, indifferent de firma de securitate caruia ii apartine, un fel de “Uberizare” a serviciilor de securitate. 

 

In fine, un alt proiect interesant la care se lucreaza, va fi supraplatforma ce va fi exploatata de Politia Romana, ce va conecta platformele existente in zona de banking, astfel incat, in caz de incident, Politia sa receptioneze in real-time semnalizarile butoanelor unice de dupa jaf/butoanele de panica reala cat si imagini video din unitatile bancare.  

Mihai Stanescu este, la numai 38 de ani, una din cele mai importante figuri in dezvoltarea de platforme “big data” in domeniul securitatii in general si al celei bancare in special.

A condus implementarea unora din cele mai innovative aplicatii din domeniul securitatii din Romania, precum: Centrul National de Alarmare sau platforma CAVI-Smart Monitoring.

Este licentiat al Facultatii de Electronica si Telecomunicatii/ Ingineria Sistemelor de Calcul din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti si detine un Master in Electronica si Informatica Medicala acordat de Facultatea de Electronica si Telecomunicatii, Universitatea Politehnica Bucuresti.

In prezent este Director General al GTS GLOBAL INTELLIGENCE.

 

 

 

Share With: