404 Not Found


nginx
Interviu cu dl. Ionel Daniel Moldoveanu, Câștigător OSPA România 2018 - Security Portal
HomeStiriInterviuriInterviu cu dl. Ionel Daniel Moldoveanu, Câștigător OSPA România 2018
Interviu cu dl. Ionel Daniel Moldoveanu, Câștigător OSPA România 2018

Interviu cu dl. Ionel Daniel Moldoveanu, Câștigător OSPA România 2018

Interviu cu dl. Ionel Daniel Moldoveanu, Câștigător OSPA România 2018Vocea Securității Private (VSP) a realizat un interviu cu dl. Ionel Daniel Moldoveanu, Manager de Securitate în cadrul Selgros Cash&Carry, Câștigător OSPA România 2018.

Dl. Ionel Daniel Moldoveanu și-a început activitatea în domeniul securității private în cadrul unei firme de pază din Bacău, trecând apoi ca manager zonal de securitate în cadrul Metro Cash & Carry, pentru ca din 2018 să devină manager de securitate la Selgros Cash&Carry.

Lucrând de ambele părți ale baricadei are avantajul de a înțelege modul de lucru al ambelor părți și de a găsi căi ca aceste două părți să lucreze cât mai eficient una pentru cealaltă.

Vocea Securității Private (VSP): Cum ați primit vestea câștigării trofeului OSPA 2018?

Ionel Daniel Moldoveanu: Am primit vestea cu bucurie și mulțumire față de colegii care au fost alături de mine și care m-au încurajat tot timpul. Emoțiile cele mai mari le-am avut, așa cum se întâmpla de obicei,  în seara Galei OSPA. Sunt convins ca toți cei care au participat au avut emoții, deoarece, cu siguranță fiecare și-a dorit să câștige trofeul!

VSP: Cât de important este premiul OSPA pentru dumneavoastră, personal?

Ionel Daniel Moldoveanu: Câștigarea acestui trofeu a fost un moment extrem de important pentru mine și vine ca o recunoaștere a efortului investit în dezvoltarea proprie, dar și a experienței profesionale dobândite în cei 18 ani de când activez în industria de securitate.

VSP: Dar pentru compania dumneavoastră?

Ionel Daniel Moldoveanu: La fel de important a fost și pentru Selgros, care manifestă constant deschidere și interes pentru tehnologie, în condițiile în care câștigarea unui premiu OSPA reprezintă o formă de validare a profesioniștilor din domeniul securității private și, implicit, a companiei care are alături o echipă alcătuită din astfel de profesioniști. Pentru Selgros, este important să țină pasul cu tehnologia atât pentru a rămâne competitivă, cât și pentru a valorifica avantajele tehnologiei în scopul creării unui potențial în dezvoltarea viitorului în business.

VSP: Cum a fost procesul de înscriere în concurs?

Ionel Daniel Moldoveanu: Despre procesul de înscriere pot spune că totul a decurs relativ simplu. Mai greu a fost sa descriu în limita a 500 de cuvinte modulele implementate în cadrul proiectului pilot, ca parte a procesului de modernizare a sistemului de supraveghere video Selgros, cât și prezentarea rezultatelor obținute prin modalitatea proiectată și supervizată. Totul, cu atât mai mult cu cât proiectul în sine cuprinde multe elemente de noutate implementate în zona de retail.

VSP: Selgros este în expansiune. Cât de importantă este asigurarea securității bunurilor și a locațiilor în acest proces?

Ionel Daniel Moldoveanu: Selgros va deschide la sfârșitul acestui an un nou magazin la Baia Mare, așa că expansiunea continuă, într-adevăr, iar asigurarea securității bunurilor și a locațiilor merge în aceeași direcție tocmai datorită importanței acestui proces. În acest moment suntem în faza de șantier. Trecând peste partea legislativă, în care avem obligația de a asigura măsuri de protecție asupra bunurilor, a valorilor, dar și asupra libertății persoanei, noi conștientizam că în acest  domeniu de activitate, în care oferim o gamă largă de produse în spații mari și care sunt vizitate de foarte mulți clienți, este important să avem implementat un sistem de securitate eficient, care să poată asigura un climat prietenos și plăcut pentru clienții noștri.

VSP: Experiența personală vă spune că în aceasta industrie este mai important factorul tehnologic sau cel uman?

Ionel Daniel Moldoveanu: Din experiența acumulată în industria de securitate, atât în calitate de prestator de servicii de securitate, dar și în calitate de beneficiar al sistemelor de securitate pot spune că astăzi este nevoie de mai multă tehnologie. Spun asta și datorită factorului decisiv în acest domeniu: forța de muncă, aflată în continuă scădere. Mai mult decât atât, media de vârsta, undeva la peste 40 de ani pentru acest segment nu reprezintă un semnal pozitiv, ori dezvoltarea segmentului de retail, de exemplu, atrage un număr mare de angajați, pe care nu ai de unde să-i recrutezi, nici din punct de vedere cantitativ, nici din punct de vedere calitativ.

VSP: 8. Ce relație este între serviciile de securitate și celelalte business-uri, sau în acest caz, cum contribuie serviciile de securitate la succesul Selgros?

Ionel Daniel Moldoveanu: Am avut șansa sa mă alătur echipei de management la începutul anului trecut cu mult entuziasm și încredere, iar după un an și jumătate am reușit să contribui în mod pozitiv la dezvoltarea Selgros tocmai datorită relațiilor interdepartamentale funcționale , care în opinia mea este prima cheie a succesului în cadrul unei companii. Multe dintre procesele de lucru dintr-o companie interferează cu linia de securitate, iar acestea pot influenta oricând rezultatele de o manieră pozitivă sau dimpotrivă. Serviciile de securitate bine implementate trebuie să asigure, așa cum îi spune și numele, siguranța necesară pentru ca activitatea comercială să se desfășoare în condiții excelente, iar succesul se obține în echipă. O echipă din care sunt bucuros să fac parte, formată din profesioniști, pasionați de muncă și de rezultate excelente.

VSP: 9. Ce ar trebui să facă industria de securitate pentru a se adapta schimbărilor/noilor cerințe din business?

Ionel Daniel Moldoveanu: Cred că industria de securitate are nevoie în primul rând de o nouă lege, care să fie adaptată la nevoia de securitate. Și aici mă gândesc la o flexibilitate mai mare din partea beneficiarului serviciilor de securitate în a implementa un mecanism de securitate adecvat. Un pachet de măsuri standard, în opinia mea, nu duce la dezvoltare. Pentru unii participanți la securitate, acest pachet standard poate fi prea mult, și atunci, implicit, pot falimenta în timp ce pentru alții standardul de măsuri este prea mic și nu poate satisface nevoia lor de securitate. Din punctul meu de vedere, legislația ar trebui să asigure un cadru general, iar fiecare entitate să își implementeze măsurile de securitate potrivite, în baza unei evaluări, respectiv, a unui plan de masuri elaborat de experți în securitate.

VSP: What next?

Ionel Daniel Moldoveanu: Proiectul continuă și sper ca anul viitor să finalizăm modernizarea întregii infrastructuri a sistemului de securitate. Așa cum știți, soluția aleasă a dus la consolidarea activității de pază și monitorizare, reducerea pierderilor și furturilor, dar și la reducerea semnificativă a bugetelor de securitate alocate.

A consemnat:  Ovidiu Constantinescu

Share With: