HomeStiriBusiness & TehnologieZeci de camere de securitate din Japonia, deturnate de hackeri
zeci-de-camere-de-securitate-din-japonia-deturnate-de-hackeri

Zeci de camere de securitate din Japonia, deturnate de hackeri

zeci-de-camere-de-securitate-din-japonia-deturnate-de-hackeriMai mult de 60 de camere de securitate produse de Canon au fost deturnate de hackeri, nemaiputând fi folosite.

Camerele de rețea afectate erau folosite pentru supravegherea căilor maritime, a unei piețe de pește și într-o clădire destinată îngrijirii persoanelor cu dizabilități, scrie japantimes.co.jp.

Multe dintre camerele de rețea afectate afișează un mesaj pe ecran care spune: “I’m Hacked. bye2.” (Sunt deturnată.pa2).

Deși nu este clar de ce camerele celor de la Canon au fost ținta hackerilor, orașele Yachiyo și Ageo, care au pierdut controlul camerlor care monitorizează nivelul căilor maritmime spun că nu au resetat dinainte parola setată din fabrică, scrie japantoday.com.

De teamă ca numărul camerelor deturnate de hackeri să nu crească, Canon își sfătuiește utilizatorii să își schimbe parolele pe site. Camerele de securitate conectate la internet permit monitorizarea de la distanță folosind computere, smartphone și alte dispozitive, fiind considerate un exemplu clasic de dispozitive Internet of Things.

Experții spun că hackerii pot folosi aceste sisteme ca mijloc de intrare în rețea pentru a ataca sistemele de computere ale guvernelor și companiilor.

În orașul Yachiyo, problema a fost descoperită de utorități pe 24 aprilie. De asemenea, parola camerei fusese schimbată de hacker. Camera a fost scoasă din rețea, iar incidentul a fost raportat la poliție. Orașul Ageo a descoperit incidentul două zile mai târziu.

De multe ori experții în securitate atrag atenția asupra securității dispozitivelor conectate la internet, existând cazuri similare în care camerele de securitate au fost deturnate.

 

 

 

Share With: