HomeStiriBusiness & TehnologieVor putea fi vreodata masinile protejate din punct de vedere informatic?
vor-putea-fi-vreodata-masinile-protejate-din-punct-de-vedere-informatic

Vor putea fi vreodata masinile protejate din punct de vedere informatic?

vor-putea-fi-vreodata-masinile-protejate-din-punct-de-vedere-informaticCei care au deturnat un Jeep în 2015 spun că industria auto adoptă securitatea cibernetică, dar există furturi în care hoții folosesc gadgeturi pentru a păcăli sistemele de securitate.

Doi experți în securitate renumiți pentru că au deturnat un Jeep, spun că industria auto a devenit serioasa cu privire la securitatea cibernetică, conform which-50.com.

Charlie Miller și Chris Valasek lucrează acum pentru divizia de mașini care se conduc singure a Cruise, General Motors. Ei spun că producătorii de mașini învață aceleași lecții de securitate precum cele pe care le învățau companiile producătoare de software acum două decenii.

Miller a declarat pentru Which-50 la conferința AISA din Sydney că demonstrația din 2015, în care au atacat un Jeep Cherokee folosind internetul pentru a exploata vulnerabilități ale mașinii conectate a deschis mulți ochi pentru a vedea această problemă cu care se confruntă. Miller consideră că toate persoanele din această industrie cu care a discutat o văd ca pe o problemă serioasă pe care încearcă să o rezolve cât mai bine posibil.

Miller a susținut că se cunoaște deja că producătorii de mașini iau siguranța în serios și că acum securitatea cibernetică a devenit la fel de importantă ca măsurile de siguranță precum centura de siguranță și airbag-urile.

Valasek este de acord, argumentând că producătorii de mașini investesc bani și talent pentru a se asigura că securitatea este inclusă în crearea și producția automobilelor.

Miller a recunoscut că deturnarea unei mașini prin preluarea controlului total prin intermediul internetului nu este ceva foarte ușor de făcut și că nu oricine poate face asta. A mai precizat și că a fost realizat doar în scop de cercetare.

Cei doi cercetători au recunoscut că mașinile autonome ridică însemnătatea securității, dar au încredere că mașinile care nu au șofer din viitor vor fi sigure.

Săptămâna trecută, un om de afaceri din Marea Britanie, a relatat cazul în care i-a fost furată mașina, un BMW în valoare de peste 56.000 de euro (50.000 de lire sterline), în mai puțin de un minut, conform DailyMail.co.uk.

Incidentul este unul recent dintr-o serie de patru furturi din nordul Londrei în care infractorii au folosit gadgeturi cupărate de pe dark web pentru a fura repede mașini foarte bune. Hoții pot debloca mașinile care se deschid cu o telecomandă prin transmiterea unui semnal amplificat care păcălește sistemele de securitate să deschidă ușile.

Bărbatul a cărui mașină a fost furată o cumpărase la începutul lunii septembrie, iar în momentul furtului dormea. S-a trezit când a auzit motorul. A ajuns la fereastră și a văzut că mașina nu mai era.

Imaginile suprinse de camera de supraveghere arată cum doi bărbați cu fețele descoperite se apropie de casa victimei. Unul dintre ei, poartă mănuși negre și deschide porțile mașinii, în timp ce celălalt începe să fluture ceea ce se crede că este un amplificator de semnal de culoare neagră.

De asemenea, o statistică a poliției din Marea Britanie arată că furturile de mașini din Anglia și Țara Galiilor a crescut cu aporoape 30% în doar trei ani pe măsură ce hoții învață cum să păcălească sistemele de securitate, relatează securityportal.ro.

 

 

 

Share With: