HomeStiriBusiness & TehnologieVizitatorii complexului Meadowhall au fost scanat prin procesul de recunoaștere facială fără acordul lor

Vizitatorii complexului Meadowhall au fost scanat prin procesul de recunoaștere facială fără acordul lor

Vizitatorii unui centru comercial important ar fi putut fi scanați de camere de recunoaștere facială fără ca aceștia să își dea seama.

Big Brother Watch a declarat că procesul de la Meadowhall dinnSheffield, UK, a făcut parte dintr-o ”epidemie” de recunoaștere facială la nivel local. Proprietarul centrului comercial a declarat că informațiile au fost șterse imediat după ce perioada de probă, care a ținut o lună, s-a încheiat. Aceste evenimente au avut loc în 2018.

Comisarul pentru informații a declarat că este profund ocupat de utilizarea tehnologiei de acest fel în spațiile publice.

Conform bbc.com, Elizabeth Denham a lansat o anchetă privind un sistem de recunoaștere faciala utilizat în zona King’s Cross din Londra. Șeful executiv al Big Brother, Silkie Carlo, a declarat că: ”Există o epidemie de recunoaștere facială în Marea Britanie” și de asemenea ””Coluzia dintre poliție și companii private în construirea acestor plase de supraveghere în jurul spațiilor populare este profund deranjantă”.
Big Brother a mai declarat că această tehnologie a mai fost folosită și la Muzeul Mondial Liverpool în cadrul expozițiilor ”Primul Înpărat al Chinei”, ”Terracotta Warriors” și a complexului Millennium Point din Birmingham.
Muzeele din Liverpool au declarat că au folosit această tehnologie pentru a asigura mai multa siguranță vizitatorilor. Au ajuns la această decizie după ce s-au consultat cu poliția și consilieri de combatere a terorismului.


			
Share With: