[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Vivint a trebuit să soluționeze o folosire neadecvată a sistemului de securitate al unui client

Un utilizator Vivint Home Security a precizat companiei că o altă persoană avea acces la sistemul propriu de securitate, iar compania a trebuit să remedieze problema.

O femeie care utiliza sistemul de securitate conectat la internet, Vivint Home Security, a descoperit că o persoană necunoscută avea acces la acesta. Vivint Home Security include o cameră video de interior și una de exterior și senzori care monitorizează dacă ușa de la casă și de la garaj sunt deschise, scrie boingboing.net.

Femeia spune că a fost informată de o persoană necunoscută că aceasta are acces complet la sistemul ei de securitate. Femeia a contactat Vivint pentru a rezolva problema, iar la început reprezentanții companiei au refuzat să creadă și i-au spus că trebuie să plătească mii de dolari pentru a-și anula contractul. Acum compania spune că a rezolvat problema și că își actualizează procedurile pentru ca acest incident să nu se mai repete.

Shelan Faith, din Canada, a primit o scrisoare de la o persoană necunoscută care îi spunea că are acces la sistemul ei de securitate. Scrisoarea nu a fost menită să o sperie ci să o avertizeze de existența acestei probleme. Pentru a dovedi că nu este o păcăleală, persoana care a scris scrisoarea a inclus detalii specifice despre activitatea femeii și capturi de ecran cu notificările primite, scrie cbc.ca.

Persoana care avea acces la sistemul femeii spune că întâi a încercat să conecteze compania. Vivint a recunoscut existența breșei și a spus că a fost cauzată de o eroare umană. Tehnicianul a instalat greșit sistemul folosit de Faith, introducând o adresă de e-mail greșită. Compania spune că nu a fost contactată în legătură cu această problemă până lunea trecută, când propietara a dat un telefon.

Share
Publicat de
Cristina

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019