HomeStiriBusiness & TehnologieViitorul controalelor de securitate pe aeroporturi
viitorul-controalelor-de-securitate-pe-aeroporturi

Viitorul controalelor de securitate pe aeroporturi

viitorul-controalelor-de-securitate-pe-aeroporturiConform previziunilor, un aeroport va putea avea peste 25 de ani: bilete biometrice, scanere de securitate foarte rapide și nici o coadă.

Tehnologia de ultimă generație va duce la sfârșitul cozilor pe aeroporturi și va duce călătorii de la trotuar la poarta de îmbarcare în timp record. Un astfel de sistem este format din birouri automate de control și bilete de avion biometrice, asistenți virtuali și scanere moleculare rapide ale corpului la punctele de control al securității, scrie mirror.co.uk.

Aceasta este viziunea proiectanților care au prezis cum ar putea arăta un aeroport internațional peste 25 de ani folosind tehnologie avansată care acum este pe punctul de a fi folosită. Conceptul sugerează că procesul de verificare va deveni automat până în 2040.

Cum înregistrările online devin obișnuite, pasagerii vor primi un obiect biometric care va servi drept pașaport, bilet de îmbarcare și act de identitate pentru călătorie, fără să fie nevoie de documente separate, conform operatorului Airport Parking and Hotels (APH), care a creat aceste previziuni. Pentru a primi acest obiect cu informații biometrice, fiecare călător va fi scanat identificatori biometrici unici, ca mdelele de iris, scrie dailymail.co.uk.

Tehnologia dovedește deja că este o alternativă mai rapidă față de verificările manuale ale pașaporturilor în urma unor teste la aeroporturile Heathrow și Schiphol.

Avansarea tehnologiei va elimina nevoia de a deschide fiecare bagaj și de a pune pasagerii să trecă prin detectoare de metale. În schimb, scanerele laser moleculare pentru corp, create inițial pentru folosirea medicală vor fi folosite pentru a scana pentru descoperirea materialelor interzise și lichidelor asunse în haine sau bagaje. Eficiente de la câțiva metri distanță, vor permite oamenilor să trecă pe lângă ele decât să aștepte la o altă coadă.

 

 

 

Share With: