[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Utilizatorii de aplicații financiare valorează mai mult securitatea

Un studiu realizat de IBM Security relevă că consumatorii au ca prioritate securitatea în defavoarea ușurinței de utilizare în ceea ce privește dispozitivele și aplicațiile.

Odată cu creșterea consumului și impactul său asupra domeniului IT, este posibil ca aceste tendințe să se observe și în mediul companiilor. Asta este adevărat în special dacă se iau în considerare și tredurile de aducere la locul de muncă al propiului dispozitiv, scrie techrepublic.com.

Studiul a descoperit că utilizatorii de tehnologie optează pentru forme de autentificare mai puternice, ca autentificare în doi sau mai mulți pași și autentificarea biometrică. Preferința pentru opțiuni de securitate mai bune ar putea continua să crească pe măsură ce utilizatorii înaintează în vârstă.

acest studiu contrazic concepțiile anterioare care afirmau că consumatori ar vrea mai degrabă o experiență de logare mai rapidă, chiar dacă însemna să fie mai puțin sigură. Pe măsură ce autentificarea biometrică devine din ce în ce mai mult ceva obișnuit și ușor de utilizat, această opțiune ar putea fi și rapidă și mai sigură.

Rezultatele studiului au fost făcute publice pe 29 ianuarie de IBM Security. La cercetare au participat 4.000 de adulți din SUA, Europa și regiunea Asia-Pacific, scrie eweek.com.

Cercetarea relevă că 70% dintre respondenți au ales securitatea înaintea ușurinței de utilizare, ca prioritate de top pentru aplicațiile financiare.

Studiul a arătat și atitudinea utilizatorilor față de tehnologiile de autentificare biometrică. 44% dintre aceștia au spus că amprenta este cea mai sigură metodă de autentificare, în timp ce doar 27% au precizat că parola este cea mai sigură formă de autentificare.

De asemenea, diferite grupe de vârstă folosesc diferit și au opinii diferite în ceea ce privește folosirea tehnologiei biometrice pentru autentificare. Aproape 48 dintre persoanele sub 34 de ani folosesc amprenta pentru a se autentifica de pe smartphone, față de doar 22% în cazul celor peste 55 de ani. În plus, cei care au mai puțin de 34 de ani folosesc recunoașterea facială în proporție de 11%, față de 2% în cazul celor peste 55 de ani.

Deși adoptă tehnologii biometrice, utilizatorii nu stau mai bine la capitolul parole complexe. 42% dintre tinerii sub 34 de ani folosesc parole complexe față de 49% în cazul celor peste 55 de ani. În plus, tinerii sub 34 de ani refolosesc parolele în proporție de 41% față de 31% în cazul celor peste 55 de ani.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019