404 Not Found


nginx
Utilitatea camerelor video din aeroporturi depaseste securitatea - Security Portal
HomeStiriBusiness & TehnologieUtilitatea camerelor video din aeroporturi depaseste securitatea
camere

Utilitatea camerelor video din aeroporturi depaseste securitatea

 

camereCamerele video sunt instrumente foarte bune pentru securitate pe aeroporturi, însă pot oferi și alte beneficii operaționale.

Potrivit managerului pentru infrastructură critică a companiei Axis Communications, Anthony Incorvati, camerele de securitate de la aeroporturi sunt folosite mai des pentru operațiuni, nu și pentru securitate. De exemplu, camerele instalate la ieșiri nu servesc scopuri de securitate, ci de operațiuni și întreținere, ca un instrument care ajută liniile aeriene să își îndeplinească obiectivele în timp util. Camerele pot asigura faptul că agenții fac posibilă trecerea corespunzătoare a oamenilor prin terminal sau cum echipajele responsabile cu rampele pot provoca întârzieri, scrie Source Security.

Există și alte beneficii operaționale. Un aeroport din Texas instalează camere la intrarea din toalete cu scop principal de a număra oameni, susține Incorvati. Când un anumit număr de oameni intră în toaletă, se declanșează o alarmă către departamentul de Operaținu și Întreținere pentru a trimite personalul responsabil cu curățenia.

,, Putem observa și camere care au fost instalate inițial pentru scopuri de securitate, care acum sunt folosite de departamentele de management al riscului sau de operațiuni. Acolo se observă câștigurile din investiție. Deși sunt plătite pentru securitate, sunt folosite pentru mai multe operațiuni, nu doar cele tradiționale”, spune reprezentatul Axis.

Ca exemplu al creșterii utilizării video, Incorvati dă exemplu un aeroport major de pe coasta de est a Statelor Unite. Aproximativ acum zece ani, aeroportul avea aproape 70 de camere analog care acopereau întreaga proprietate. În 2013, Axis a livrat a mia cameră către aeroport și se așteaptă să livreze încă 250 în acest an și alte 750 în următorii patru ani, conform planului strategic. În final, la aeroport vor fi peste 2.000 de camere

,, Dacă te gândești la cine vor fi utilizatorii principali ai acestui sistem de supraveghere video, ai putea spune că sunt vameșii sau personalul de securitate al aeroportului. Totuși, datorită video-ului IP, apar din ce în ce mai mulți utilizatori ai sistemului, de la operațiuni, administrare și liniile aeriene. Video IP oferă calitate mai bună a imaginii și poate fi distribuită și administrată ușor”, spune Incorvati.

O altă întrebuințare a sistemelor de supraveghere video în aeroporturi este monitorizarea daunelor aeronavelor. Prin imagini video se pot identifica factorii care cauzează aceste daune, fie un membru al echipei sau manevrarea proastă a avionului.

Deseori, organizația IT a unui aeroport manevrează modul în care camerele sunt folosite, iar acest lucru aduce mai mulți utilizatori. Deși fondurile pentru administrarea securității în transportul pasagerilor sunt investite în camere, sistemele sunt implementate și administrate de aeroporturi, iar materialul video poate fi folosit și de alte organizații.

Intruziunile din marile aeroporturi evidențiază o altă necesitate critică – securitatea perimetrului. Deși majoritatea problemelor de securitate privind punctele de verificare din terminale au fost rezolvate, permitrele încă sunt vulnerabile.

,, În realitate, este mai greu să introduci o sticlă cu apă printr-un punct de verificare decât să sari gardul la un aeroport. Partea cea bună este că tehnologia curentă se adresează nevoii pentru securitatea perimetrelor. Această tehnologie începe să se ieftinească, ceea ce înseamnă că sunt șanse mai mari să fie folosite”, a spus John Romanowich, director SightLogix, companie care produce camere termale smart. Tehnologia lor combină detectarea căldurii că analiza video pentru a identifica intrușii, iar acuratețea sistemului elimină problemele cauzate de alarme false, pe care operatorii ajung să le ignore.

 

 

 

Share With: