[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Un studiu independent validează parcticile de securitate pentru dronele DJI

DJI a publicat rezultatele unui raport independent care cercetează precticile DJI cu privire la datele colectate, stocate și transmise.

Raportul a analizat dronele și software-ul, obținute independent în SUA anul trecut și a confirmat că DJI nu accesează imaginile, video-urile sau jurnalul de zbor generate de drone decât dacă operatorii dronelor aleg din proprie inițiativă să le împărtășească, scrie suasnews.com.

„Aceasta este prima dată când DJI a permis unor persoane din exterior să examineze codul sursă al companiei, iar rezultatul este prima verificare independentă a ceea ce am spus tot timpul: DJI oferă instrumente robuste pentru a ajuta clienții să își păstreze datele confidențiale,” a declarat Michael Perry, DJI Managing Director, North America.

Raportul a fost realizat de o firmă din San Francisco, numită Kivu Consulting. Compania a examinat dronele DJI, aplicațiile mobile și serverele precum și informațiile transmise și primite. Inginerii companiei Kivu au testat aplicațiile mobile și dacă dronele pot transmite informații fără a fi conectate la aplicații. DJI nu a contribuit cu nimic la descoperirile și concluziile celor de la Kivu.

În ultimele luni au apărut acuzații care susțin că dronele DJI pot transmite informații sensibile despre utilizator fără ca utilizatorul să știe sau să își de acordul. DJI susține că nici una dintre aceste afirmații nu este susținută de dovezi dincolo de speculații, scrie unmanned-aerial.com.

De asemenea, cei de la Kivu sunt conștienți că DJI folosește Amazon Web Services (AWS), servere care în ultima vreme au fost făcute publice din greșeală, dar DJI a rezolvat această problemă a accesului la serverul cloud și îndeplinește toate cerințele impuse de lege în cazul acesui incident.

De asemenea, conform raportului, Kivu a testat aplicațiile de mobil ale DJI pentru descoperirea vulnerabilităților. Kivu a identificat câteva potențiale vulnerabilități care apoi au fost remediate de DJI și verificate din nou de Kivu pentru a le valida.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019