HomeStiriBusiness & TehnologieUn producător de automobile integrează recunoașterea facială
un-producator-de-automobile-integreaza-recunoasterea-faciala

Un producător de automobile integrează recunoașterea facială

un-producator-de-automobile-integreaza-recunoasterea-facialaProducătorul de automobile Subaru integrează recunoașterea facială pentru a aduce securitate și comfort șoferilor.

Câţiva producători de maşini abia au început să adopte tehnologii precum senzori de amprentă capacitivi, însă Subaru deja integrează un sistem de recunoaştere facială în noile Forester, care oferă câteva funcţii de securitate, cât şi opţiuni de confort, scrie go4it.ro.

Această tehnologie este numită DriverFocus şi este disponibilă doar pe varianta de top, care beneficiază şi de EyeSight, un soi de pilot automat, mult mai limitat faţă de ceea ce oferă Tesla.

DriverFocus este un sistem de monitorizare al șoferului care folosește recunoașterea facială pentru a identifica când șoferul este obosit sau distras. Tehnologia permite recunoașterea feței a cinci șoferi și permite ajustarea automată a poziției scaunului sau a tempreaturii folosite de către aceștia, precizează cei de la Subaru, conform mobilesyrup.com.

EyeSight oferă funcții menite să ajute șoferul să conducă în siguranță, nu să pună mașina pe pilot automat.

Subaru nu este prima mașină care verifică concentrarea șoferilor. Cadillac a lansat un sistem similar care folosește camere cu infraroșu pentru a urmări mișcările ochilor.

Astfel, tehnologia de recunoaștere facială, trece dincolo de identificarea persoanei pentru acces control.

Share With: