HomeStiriBusiness & TehnologieUn nou trend în protecția cetățenilor: Accesarea imaginilor înregistrate de soneriile echipate cu camere video

Un nou trend în protecția cetățenilor: Accesarea imaginilor înregistrate de soneriile echipate cu camere video

Polițiștii din Statele Unite se folosesc de camerele de supraveghere ale soneriilor de la uși, precum cele produse de Ring pentru a lupta împotriva infracțiunilor.

Departamentul de poliție al districtului Saginaw din Statele Unite este primul care folosește aplicația “Neighbors”, creată de Ring, și care se adresează proprietarilor de case care dețin un sistem de camere de supraveghere, scrie abc12.com.

Șeful departamentului de poliție din districtul Saginaw spune că în trecut, detectivii erau obligați să meargă din ușă în ușă ca să întrebe oamenii dacă au instalate camere de supraveghere și să îi roage să verifice dacă au observat ceva suspect. Acum, aceștia pot căuta astfel de informații direct de la birou.

Șeful poliției a mai explicat că Ring are o echipă de securitate care revizuiește imaginile încărcate, asigurându-se că acestea sunt adecvate și au legătură cu infracțiunile. În plus, aplicația poate trimite alerte când are loc un incident într-o anumită zonă sau dacă poliția are nevoie de ajutor în găsirea unui suspect.

Utilizatorii aplicației nu trebuie neapărat să aibă un sistem de securitate. Aceasta poate fi urmărită și de persoanele care vor să afle ce se întâmplă în comunitatea lor. Polițiștii nu au un contact direct cu utilizatorii, dar pot cere ajutorul celor de la Ring.

De asemenea, departamentul de poliție din districtul West Chester vrea ajutorul celor care folosesc sonerii inteligente și sisteme de monitorizare video pentru a prinde infractorii, scrie journal-news.com.

În acest caz, cei care dețin camere de securitate montate în afara locuinței sau sonerii echipate cu camere video, precum cele de la Ring, Nest sau Blink, pot anunțat departamentul de poliție al districtului West Chester că au camere de exterior prin completarea online, de pe computer sau smartphone, a unui chestionar.

Împărtășirea din timp a pozelor și imaginilor video cu suspecți ar putea ajuta poliția să fie mai vigilentă înainte de a ajunge la locul faptei. Polițiștii spun că dacă are loc o infracțiune, poliția ar putea contacta deținătorii de camere de supraveghere pentru a vedea dacă a fost ceva înregistrat de acestea. Dacă ceva suspect a fost înregistrat, cetățeanul poate decide să anunțe poliția și să trimită imaginile video. Dar asta nu înseamnă că cetățenii sunt obligați să transmită imagini video și nu oferă acces direct la acestea polițiștilor.

 

Share With: