Senzorii de amprente, recunoașterea vocii, scanarea irisului și recunoașterea facială pot fi foarte sigure în ajuta consumatorii să își dovedească identitatea pentru dispozitivele digitale, dar până când această tehnologie va deveni accesibilă ca preț și larg răspândită, dincolo de folosirea pe smartphone și pentru servicii bancare, va mai trece ceva timp, scrie thestar.com.my.
VibWrite, un nou sistem de acces inteligent dezvoltat de o echipă de cercetare condusă de profesorul Yingying Chen. Informațiile despre acest sistem se găsesc într-o lucrare care a fost publicată luni de cercetătorii Universității Rutgers din New Brunswick.
Chen este membru al departamentului de Inginerie electrictrică și informatică. El a precizat că structura oaselor degetelor este unică pentru fiecare persoană în parte, iar degetele apasă cu o diferită presiune asupra suprafețelor, astfel senzorii care detectează diferențele fizice și de comportament pot identifica și autentifica o persoană.
VIbWrite poate fi folosit împreună cu un pin sau cu un model de deblocare. Astfel sistemul nu validează parola ci presiunea și vibrațiile care trec prin osul degetului. Asta înseamnă că în cazul în care altcineva cunoaște codul PIN, îl va putea tasta dar nu va putea să deblocheze sistemul.
Ceea ce are în plus sistemul este că ar putea fi integrat pe orice suprafață plană, ceea ce înseamnă că atingerea ușii unei mașini sau a aripii ar fi suficient pentru deblocarea ei.
Primele teste efectuate în laborator au arătat că sistemul funcționează cu o acuratețe de 95% și conform lui Chen, ar putea fi comercializat în câțiva ani.
Sistemul de autentificare VibWrite se bazează pe transmiterea de vibrații printr-o sprafață plană și atingerea ei de către utilizator pentru a genera semnături unice, scrie bleepingcomputer.com.
Sistemul constă în folosirea unui motor ieftin ce generează vibrații și un senzor care le percepe, pe o suprafață solidă, ca metal, lemn, plastic, sticlă. Motorul trimite vibrații receptorului, iar când utilizatorul atinge suprafața cu unul dintre degete, valul de vibrații se modifică pentru a crea o semnătură unică pentru fiecare utilizator și fiecare deget. Dar pentru că semnătura produsă de un singur deget nu este suficientă, cercetătorii spun că sistemul este mai sigur când utilizatorul îl folosește pentru a urma un model sau pentru a tasta un cod PIN. Amprenta astfel creată este mult mai complexă.
Cercetătorii vor să îmbunătățească mai mult decât acuratețea de detecție a vibrației degetelor. Ei vor să vadă cum se comportă VibWrite în medii externe cu diferite condiții de temperatură,umiditate, vânturi, praf, murdărie și alte condiții.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…