404 Not Found


nginx
Un nou sistem de scanare fără contact a amprentelor - Security Portal
HomeStiriBusiness & TehnologieUn nou sistem de scanare fără contact a amprentelor
un-nou-sistem-de-scanare-fara-contact-al-amprentelor

Un nou sistem de scanare fără contact a amprentelor

un-nou-sistem-de-scanare-fara-contact-al-amprentelorCercetătorii din Hong Kong spun că au dezvoltat un nou sistem fără contact de scanare a amprentelor care împinge tehnologia într-o nouă zonă de viteză și acuratețe.

Echipa Universității Politehnice din Hong Kong, condusă de profesor doctor Ajay Kumar, susține că a dezvoltat un sistem pentru identificarea amprentelor tridimensionale (3D) prin adoptarea unei tehnologii de restabilire și comparare a micilor detalii ale amprentelor 3D, scrie planetbiometrics.com.

Într-o declarație, echipa a notat că scanerele biometrice care necesită contact prin apăsarea degetului pe o suprafață dură ca sticla, siliconul sau un polimer, de multe ori are ca rezultat imagini parțial degradate datorită deformărilor pielii, alunecării sau petelor.

Echipa a spus că pe de altă parte, evitarea contactului dintre senzor și suprafața elastică a pielii poate reduce inexactitățile sistemelor care necesită un contact cu degetul.

Sistemul dezvoltat de echipa universității poate detecta și măsura cu succes înălțimea și orintarea micilor detalii din amprente ca ridicări ale pielii care se termină abrupt și ridicări ale pielii care se bifurcă. Kumar spune că tehnologiile existente nu pot identifca și verifica aceste unice trăsături ale pielii, scrie biometricupdate.com.

Scanerul creat folosește o singură cameră care costă aproximativ 100 de dolari și trei led-uri care iluminează diferite părți ale amprentelor.

Odată captate, imaginile sunt trimise către un computer care folosește anumiți algoritmi patentați pentru a crea un tipar 3D al degetului din caracteristicile cele mai mici ale amprentei.

Conform lui Kumar, tehnologia poate fi aplicată în orice situație în care este folosită și cea de scanare a amprentei, ca puncte de control al imigrației, investigarea infracțiunilor, control acces pentru zonele cu restricții și criminalistică.

Profesorul dorește să pună pe piață tehnologia, începând cu zona Aisa-Pacific.

Testele recente au arătat că acuratețea tehnologiei dezvoltate la Univeristate Politehnică din Hong Kong este de 96,7%, față de 94,5% pentru tehnologia bidimensională.

 

 

 

Share With: