[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Un nou scaner folosit pe aeroportul Heathrow: Lichidele și laptopul ar putea rămâne în bagaj

Cozile la punctele de verificare a securității pe aeroportul Heathrow s-ar putea scurta prin implementarea unei tehnologii de scanare a bagajelor prin care nu mai este nevoie ca pasagerii să scoată lichidele din acestea.

Trecerea prin punctul de securitatea de la aeroport este unul dintre cele mai obositoare aspecte ale călătoriei. Una dintre cele mai enervante aspecte este scoaterea din bagajul de mână a lichidelor și punerea lor în niște mici pungi de plastic, scrie mylondon.news.

Din fericire, această practică ar putea fi eliminată datorită unui nou scaner de securitate, raportează Mirror Online. Această veste bună vizează pasageri aeroportului internațional Heathrow din Londra. Aeroportul a anunțat că este primul din Marea Britanie care va folosi noua tehnologie care ar putea pune capăt nevoii de a scoate lichidele și laptopurile din bagaje în momentul în care se trece prin punctul de control al securității.

Ca urmare a testării cu succes a noilor echipamente, și anume scanere 3D, cel mai mare aeroport din Marea Britanie plănuiește să cheltuiască 50 de milioane de lire sterline pe noi scanere pe care să le implementeze în patru terminale până în 2022, scrie theguardian.com.

Scanerele pe baza tehnologiei tomografiei computerizate, care este folosită în spitale pentru a scana pacienți, produce imagini mai detaliate care permit personalului de securitate să evalueze bagajele de mână care conțin echipamente electronice și lichide.

Se așteaptă ca tehnologia să relaxeze regulile folosite în prezent, care prevăd ca pasagerii să ia cu ei produse de igienă personală sau medicamente în containere individuale care nu depășesc 100 de ml, acestea fiind așezate separat în pungi de plastic transparente pentru a trece de controlul de securitate. Schimbările ar trebui să reducă timpul petrecut la coadă precum și deșeurile de plastic.

Tehnologia de scanare pe baza tomografiei computerizate este folosită deja pe unele aeroporturi din Europa și Statele Unite – inclusiv aeroportul Schiphol din Amsterdam și JFK din New York – dar Heathrow a fost primul aeroport din Marea Britanie care a instalat scanerele, pe care a început să le testeze în 2017. Vara aceasta, Ministerul transporturilor din Marea Britanie plănuiește să testeze scanerele și pe alte aeroporturi britanice.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019