HomeStiriBusiness & TehnologieUn nou mod de detectare și abordare a dronelor
un-nou-mod-de-detectare-si-abordare-a-dronelor

Un nou mod de detectare și abordare a dronelor

un-nou-mod-de-detectare-si-abordare-a-dronelorDepartment 13 este o companie care oferă o abordare diferită față de detectarea dronelor și măsurile luate când acestea invadează spații private. 

Department 13 folosește platforma MESMER, care utilizeaza un protocol de manipulare pentru a opri, redirecționa și ateriza dronele în siguranță, scrie securityinfowatch.com.

Soluțiile de detectare a dronelor și de reducere a efectelor negative cauzate de folosirea lor este o categorie de produse din industria de securitate care se află în curs de apariție în ultimii ani. Una dintre îngrijorările membrilor comunității de securitate publică și privată este faptul că susținerea dezvoltării dronelor poate face ca acestea să fie folosite și de persoane rău intenționate în scopuri nefaste.

Există deja rapoarte despre drone care au pătruns în zone interzise, ca aeroporturi și centrale nucleare, făcând posibilă creșterea îngrijorărilor legate de faptul că ar putea duce la prăbușirea unui avion sau că ar putea trimite explozibil asupra centralelor nucleare.

Majoritatea soluțiilor de detecție a dronelor de pe piață folosesc receptori acustici și dispozitive care folosesc tehnologia radar. Cu toate acestea, doborârea dronelor reprezintă o problemă legală când nu este vorba de instituții guvernamentale sau militare.

Platforma MESMER este o soluție software care folosește benzile de radio 2.4 GHz, 5.8 GHz, 915 MHz și 433 MHz, conform lui Jonathan Hunter, director și CEO al Department 13. Acest software poate controla drona fără a bruia comunicarea cu deținătorul său, care o manipulează. Platforma MESMER poate fi oferită companiilor private dar și instituțiilor din mediul guvernamental, find lansată în luna ianuarie a acestui an. Hunter spune că MESMER are un cost competitiv.

Department 13 a primit un patent în SUA pentru o tehnică denumită „Detectarea Intruziunilor și Urmărirea Amprentelor Radio” care îmbunătățește securitatea rețelelor Wi-Fi și mobile, scrie proactiveinvestors.com.au.

Această tehnică patentată se aplică la soluția de detecție a dronelor MESMER, permițând evitarea detecției, identificării și protejarea împotriva unor contramăsuri.

Un transmițător radio, datorită variațiilor companentelor electronice, produce o amprentă unică – un set de caracteristici de semnal care permit identificare unică a dispozitivului. Telefonul sau laptopul unei persoane poate fi urmărit în același fel, ceea ce poate amenința intimitatea, securitatea și siguranța în funcție de cine urmărește acest semnal.

Noua tehnologie îmbunătățește securitatea soluției de contracareare a dronelor a Department 13 prin împiedicarea operatorilor de drone periculoase să identifice, localizeze sau să încerce să atace MESMER.

În plus oferă o posibilă sursă de venit pentru companiile din securitatea cibernetică pentru telefoanele mobile și laptopuri, în special pentru reprezentanți ai guvernelor și directori ai companiilor care călătoresc.

 

 

 

Share With: