[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Un laborator de biologie moleculară va folosi tehnologia RFID de la HID Global

Un laborator european de biologie moleculară va folosi tehnologia RFID de la HID Global pentru echipamentele de cercetare în domeniul criogenic.

HID Global, lider mondial de soluții de identificare de încredere, a anunțat la sfârșitul lunii martie că European Molecular Biology Laboratory (EMBL) din Grenoble, Franța, a ales etichetele de identificare prin radiofrecvență (RFID) ale HID și tehnologia patentată „direct bonding” pentru administrarea automată a mostrelor biologice păstrate la temperaturi criogenice de minus 196 de grade Celsius în nitrogen lichid, se arată într-un comunicat al HID Global.

Laboratorul din Grenoble creează imagini de înaltă rezoluție și modele atomice 3D ale macromoleculelor biologice folosind un proces de imagistică specializat numit „macromolecular crystallography” (cristalografie macromoleculară). Imaginile sunt folositoare pentru studiul materialelor biologice, crearea de medicamente foarte eficiente și o luptă mai eficientă împotriva cancerului.

Procesul necesită cristalizarea mostrelor moleculare și înghețarea lor. Întregul proces este complex: trebuie crescute mici cristale, colectate, înghețate pe un suport pentru mostre la vârful unui mic ac și stocate în nitrogen lichid la temperaturi de criogenare și identificarea lor pentru procesări viitoare în timp ce rămân la rece.

Suportul pentru mostre folosit limitează numărul de cristale care pot fi așezate pe el și proasta așezare inițială a cristalelor afectează procesarea și limitează beneficiile sistemului automat de colectare a cristalelor. Prin urmare, laboratorul a vrut să creeze o soluție de stocare și identificare suficient de robustă pentru a funcționala temperaturi extrem de reci, dar suficient de mici pentru a facilita o mare precizie și densitate în spațiul de stocare. De asemenea, necesită și susținerea folosirii la o viteză mare, automată de către roboți.

Tehnologia HID Global s-a dovedit a fi de încredere lângă ciclul de temperatură dintre cameră și nitrogenul lichid, iar echipa HID ne-a susținut foarte mult în a ne ajuta cu noile noastre modele”, spune Florent Cipriani, șeful echipei de Instrumentation, EMBL Grenoble.

Etichetele RFID încorporate și tehnologia de lipire directă de la HID au fost alese pentru identificare în noile suporturi pentru mostre ale EMBL datorită faptului că etichetele își influențează foarte puțin, a rezultatelor dovedite în mediile criogenice și a capacității de a fi concepute în mod personalizat pentru a satisface nevoile EMBL. Legătura directă a HID permite, în plus, atașarea sigură a antenelor la cipuri, fără o cantitate adăugată de module, ceea ce face ca unitățile să aibă cele mai mici formate HF disponibile pe piață, care oferă performanțe fără compromis.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019