[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Un incident atrage atenția asupra protejării aeroporturilor de drone

Recent, aeroportul internațional Gatwick, a suspendat anumite zboruri după ce două drone a fost văzute de mai multe ori în apropierea pistei, iar asta a determinat autoritățile să ia măsuri pentru prevenirea acestor incidente.

110.000 pasageri de la 760 de zboruri care trebuiau să decoleze sau să aterizeze pe 20 decembrie pe aeroportul internațional Gatwick din Marea Britanie au fost blocați. Un operator ar fi pilotat două drone în apropierea pistei, conform nakedsecurity.sophos.com.

De fiecare dată când autoritățile aeroportului au crezut că aterizările și decolările pot fi făcute în siguranță, se auzea din nou o dronă.

Prim Ministrul Marii Britanii, Theresa May, a spus că autorii faptei vor fi prinși și condamnați la închisoare. Oamenii s-au întrebat de ce este o problemă faptul că dronele zboară în acea zonă și de ce poliția nu le pune la pământ. În primul rând, dronele pot fi o mare problemă pentru avioane deoarece pot fi aspirate de motoare. În al doilea rând, dacă poliția trage cu gloanțe în ele, acestea ar putea râni din greșeală oamenii sau drona ar putea răni pe cineva în momentul prăbușirii.

Incidentul a fost clasificat de unul dintre reprezentanții aeroportul ca fiind unul intenționat. 20 de unități de poliție au verificat perimetrul pentru a găsi persoanele care operau dronele. Până la lăsarea serii, guvernul a spus că va trimite armata, daeși nu au oferit mai multe detalii. Aeroportul a fost redeschis vinerea la 6 dimineața, ora locală, la mai mult de 24 de ore de la observarea primei drone, scrie nytimes.com.

Episodul a dovedit cât de vulnerabile sunt aeroporturile în cazul unor astfel de incidente. „Peste 90% dintre aeroporturi”, a declarat Tim Bean, fondator și director executiv al Fortem Technologies, care testează un sistem de apărare împotriva dronelor pe câteva piste din Statele Unite.

Ministrul transporturilor din Marea Britanie, Chris Grayling, a declarat că aeroportul folosește echipamente militare pentru a preveni producerea unor astfel de incidente în viitor, pe aeroportul Gatwick, scrie eastlothiancourier.com.

Grayling nu a oferit detalii despre măsurile de protecție implementate, dar a spus că unele dintre ele sunt militare.
Polițiștii au luat în considerare împușcarea dronelor după ce alte strategii eșuaseră. Polițiștii presupun că dispozitivele au fost modificate special pentru a perturba activitatea aeroportului și au vizionat imaginile CCTV pentru a identifica producătorul și modelul acestora.

Share
Publicat de
Cristina

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019