404 Not Found


nginx
Un hacker român a inventat un sistem destinat prevenirii furturilor de la ATM-uri - Security Portal
HomeStiriBusiness & TehnologieUn hacker român a inventat un sistem destinat prevenirii furturilor de la ATM-uri
bancomat

Un hacker român a inventat un sistem destinat prevenirii furturilor de la ATM-uri

bancomatÎntr-un interviu acordat din închisoare, hackerul Valentin Boanţă, 33 de ani, se mândreşte cu ultima sa invenţie, un sistem de prevenire a fraudelor la ATM-uri despre care susţine că va preveni infracţiunile care l-au trimis pe el în spatele gratiilor, comentează site-ul midsizeinsider.com.

Hackerul român a ispăşit până în prezent şase luni dintr-o sentinţă de cinci ani, pentru că a oferit unei bande de infractori dispozitive pe care aceştia le-au folosit pentru a masca echipamentele de copiere de carduri, care le-au permis să fure datele utilizatorilor şi să creeze ulterior clone.

Boanţă susţine că el nu a intenţionat niciodată să folosească gadget-ul singur şi că l-a creat pentru propriul amuzament. Cu toate acestea, hackerul a vândut dispozitivele infractorilor, ceea ce i-a atras condamnarea, transmite Agerpres.

Potrivit hackerului, după arestarea şi condamnarea sa din 2009, el şi-a conştientizat greşelile şi se simte acum obligat să le îndrepte printr-o inovaţie tehnologică. Astfel, explică el, condamnarea s-a dovedit de fapt o binecuvântare deghizată.

Boanţă a lucrat la noul proiect în perioada procesului, iar în prezent îşi promovează ideea din spatele zidurilor unei celule pe care o împarte alături de 5 hoţi în oraşul Vaslui.

Potrivit lui Boanţă, sistemul său (“Secure Revolving System”, SRS) funcţionează la orice ATM. Odată instalat, el permite introducerea cardului bancar pe lat, ulterior cardul fiind rotit pentru a preveni copierea datelor cu ajutorul unor dispozitive ilegale. Sistemul roteşte din nou cardul, care este apoi returnat posesorului.

Sistemul creat de Boanţă a fost sprijinit de MB Telecom, o firmă cu sediul în apropierea Bucureştiului, care a semnat un contract pentru a finanţa şi dezvolta proiectul. SRS este brevetat şi în acest an a câştigat un premiu la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva. Deşi nici inventatorul, nici partenerul său nu au spus cât va costa sistemul, ambii insistă că el va disponibil în viitorul foarte apropiat.

Share With: