HomeStiriBusiness & TehnologieUn departament de poliție din SUA testează sistemul de recunoaștere facială al Amazon
un-departament-de-politie-din-sua-testeaza-sistemul-de-recunoastere-faciala-al-amazon

Un departament de poliție din SUA testează sistemul de recunoaștere facială al Amazon

un-departament-de-politie-din-sua-testeaza-sistemul-de-recunoastere-faciala-al-amazonRekognition, instrumentul de recunoaștere facială al Amazon, este deja testat de un departament de poliție din SUA, fiind criticat pentru că ar fi un instrument ce oferă prea multă putere utilizatorului.

Departamentul de poliție din Orlando, SUA, lucrează împreună cu Amazon la testarea unui sistem de recunoaștere facială de ultimă generație, conform American Civil Liberties Union, citată de securityinfowatch.com.

Conform companiei, sistemul Rekognition al Amazon poate folosi imaginile video pentru a selecta o persoană din mulțime și a o urmări în timp real.

Un polițist al departamentului de poliție care a implementat sistemul a declarat că folosirea Rekognition este limitată la opt camere deținute de oraș și numai câțiva polițiști care s-au oferit volunari în acest proiect folosesc tehnologia pentru a o testa. El a mai precizat că imaginile persoanelor din public nu sunt folosite și  că sistemul este folosit doar pentru investigații, accentuând faptul că proiectul este încă in fază de testare și că nu există date concrete care să dovedească că tehnologia folosită de Rekognition chiar funcționează.

American Civil Liberties Union și alte 34 de organizații au adresat o scrisoare CEO-ului Amazon în care își exprimă profunda îngrijorare cu privire la potențialul Rekognition, dacă ar fi abuzat.

Polițiștii din statul Oregon folosesc Rekognition pentru a verifica fotografiile suspecților necunoscuți cu o bază de date cu poze făcute infractorilor aduși la secție, ceea ce este o folosire obișnuită a acestui tip de tehnologie, scrie time.com.

Dar cei care militează pentru dreptul la intimitate sunt îngrijorați că extinderea folosirii recunoașterii faciale la camerele purtate de polițiști sau la camerele utilizate în trafic pentru monitorizarea locurilor publice, ar putea permite pliției să urmărească și să identifice persoane în timp real.

Amazon a lansat Rekognition la sfârșitul lui 2016, iar unul dintre primii săi clienți a fost un departament de poliție din Washington, fiind folosit pentru identificarea suspecților de furturi. De asemenea, poliția nu pot folosi recunoașterea facială în timp real decât pentru a identifica suspecți care nu vor sau nu pot să se identifice sau dacă cineva este în pericol de moarte.

Un purtător de cuvânt al poliției a precizat că nu se ascunde de cetățeni și că poliția vrea ca aceștia să fie conștienți de ceea ce face poliția, folosind sistemul de recunoaștere facială pentru a rezolva infracțiunile.

Rekognition mai este folosit și de servicii oferite consumatorilor precum Pinterest și C-SPAN pentru recunoașterea obiectelor și analiză. De asemenea, a fost folosit și de Sky News într-un proiect care folosea recunoașterea facială pentru identificarea oaspeților de la nunta regală. Și Motorola Solutions este un client care furnizează poliției camere de purtat, scrie theverge.com.

 

 

 

Share With: