[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Un cercetător în securitate spune că Google Home Hub este nesigur. Google nu este de acord

Un cercetător în securitate susține că securitatea Google Home Hub este slabă, iar Google neagă acest fapt.

Google Home Hub a fost de obicei lăudat în recenzii. în schimb, un cercetător în domeniul securității susține că securitatea dispozitivului este „mai mult decât jalnică”. Google, desigur, neagă aceste afirmații, conform 9to5google.com.

Google Home Hub este un display pentru redarea de imagini și nu folosește ca sistem de operare Android Things ca alte dispozitive asemănătoare precum JBL Link View și Lenovo Smart Display, ci folosește Google Cast Platform. Conform unui interviu, se pare că decizia de a folosi cea din urmă platformă se datorează faptului că echipa de producție a fost mai familiarizată cu Cast Platform decât cu Android Things.

Această decizie ar fi făcut ca dispozitivul să fie vulnerabil al o serie de potențiale vulnerabilități, conform cercetătorului în securitate Jerry Gamblin. Cercetarea sa arată că Home Hub ar putea fi controlat de la distanță în anumite cazuri folosind un API nesecurizat care a fost descoperit inițial cu ajutorul Chromecasts și Google Homes.

API-ul în cauză este folosit de aplicația Google Home pentru a comunica cu dispozitivele. În acest an a fost descoperit un defect de securitate care ar fi permis obținerea adresei exacte. Defectul de securitate a fost remediat, iar acel API este folosit de Google pentru a conecta dispozitivele la Google Home, însă alte defecte de securitate descoperite de hackeri nu ar mai fi fost remediate.

Cercetătorul în securitate susține că a putut restarta Home Hub, a putut șterge starea wireless și dezactiva notificările de la distanță, scrie techradar.com.

Google spune că toate dispozitivele Google au fost create ținând cont de securitatea și confidențialitatea utilizatorului și că fiecare dispozitiv folosește un cod de autentificare Google pentru a se asigura că utilizatorul este cel care a dat comanda. În plus, fiecare comunicare care include informații ale utilizatorului este autentificată și criptată.

Share
Publicat de
Cristina

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019