HomeStiriBusiness & TehnologieUn bloc din Republica Moldova va fi dotat precum casele inteligente VIDEO
un-bloc-din-republica-moldova-va-fi-dotat-precum-casele-inteligente

Un bloc din Republica Moldova va fi dotat precum casele inteligente VIDEO

un-bloc-din-republica-moldova-va-fi-dotat-precum-casele-inteligenteUn bloc din Chișinău, Republica Moldova, va fi dotat cu dispozitive și tehnologie precum cele folosite în casele inteligente.

Printr-o simplă atingere a smartphone-ului, locatarii unui bloc din Chișinău vor putea controla lumina, temperatura, ușile, draperiile și sistemul de supraveghere video, scrie unimedia.info.

De asemenea, ei vor fi informați printr-o notificare pe telefon despre scurgerile de gaz sau apă, pericolele de incendiu sau tentativele de acces neautorizat în locuințele lor.

Toate acestea vor fi posibile datorită sistemului „Casei Inteligente”, care va fi instalat și lansat odată cu darea în exploatare a blocului în 2017.

Sistemul casei inteligente va oferi locuitorilor posibilitatea de a urmări în timp real, de pe smartphone sau tabletă, tot ce se întâmplă în apartamentele lor.

Companiile iDomus și SkyHouse lansează un nou proiect în domeniul Internet of Things – Primul Bloc Locativ în baza sistemului Casei Inteligente din Republica Moldova. Proiectul presupune implementarea tehnologiilor moderne de automatizare pentru întregul bloc locativ ce cuprinde 250 de apartamente și este amplasat în centrul Chișinăului. Sistemul Casei inteligente este preinstalat în fiecare scară, oferind locatarilor posibilitatea de a instala acest sistem în apartamentele lor, scrie diez.md.

Locatarii blocului inteligent au tot dreptul să refuze utilizarea sistemului – atât la nivel de apartament, cât și la nivel de bloc, fiind exclusă orice obligativitate în aces sens. De asemenea, fiecare locatar are dreptul să opteze pentru unul dintre componentele serviciului, sau pentru toată gama de sericii în întregime. Astfel, componentele de bază ale Casei inteligente, instalate în fiecare bloc (securitate, video, control acces, iluminare, automatică și telemetrie) vor face exploatarea complexului mai sigură și mai eficientă energetic.

Fiecare locatar al casei, procurând un apartament, îl primește cu „sistemul nervos” preinstalat – o rețeaua de cabluri la care poate fi conectată o varietate de dispozitive inteligente, și care deasemenea este utilizată pentru acces la Internet, Wi-Fi și TV prin cablu în fiecare cameră. Prin urmare, instalarea unui sistem ai Casei inteligente personalizat poate fi efectuat rapid și fără eforturi majore.

Instalând în propriul apartament sistemul Casei Intelidente de la iDomus, locatarii vor fi în măsură să profite de o gama largă de funcții și posibilități. Ei vor putea urmări, în timp real, de pe smartphone sau tabletă, tot ce se întâmplă în casă, controla accesul în apartament, gestiona de la distanță interfonul.

 


 

 

 

Share With: