Proiectul Hyperface implică imprimarea unor modele pe haine sau textile, pe care computerul să le considere fețe, într-o luptă împotriva tehnologiei intruzive, scrie theguardian.com.
Adam Harvey este un artist și tehnolog din Berlin al cărui scop este crearea unui model pentru imprimat care să ofere mii de fețe false sistemului de recunoaștere facială, astfel încât să nu poată distinge care sunt cele reale.
Modelele imprimate pe textile în cadrul proiectului Hyperface pot părea să aibă ochi, guri și alte caracteristici pe care computerul le poate interpreta ca fiind fețe.
Harvey a prezentat proiectul al conferința de hacking Chaos Communications Congress din Hamburg.
Modelul va putea fi folosit în cele din urmă de cei care sunt îngrijorați de probleme de confidențialitate apărute din cauza creșterii folosirii software-ului de recunoaștere facială, scrie mirror.co.uk.
Proiectul a fost început în 2013 și vrea să minimizeze diferențele dintre fundal și față. Acesta nu este sigurul dezvoltat de artist. El a mai creat un proiect denumit CV Dazzle care se folosește de machiaj și coafură pentru a bloca recunoașterea feței de către dispozitive. Hyperface vine în completarea primului proiect.
Folosirea tehnologiei de recunoaștere facială în scopuri comerciale și de securitate este în creștere. De exemplu, Amazon o folosește în magazine, iar poliția din SUA folosește pe 117 milioane de cetățeni americani, conform mashable.com.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…