HomeStiriBusiness & TehnologieUn aeroport din Marea Britanie va folosi recunoașterea facială
un-aeroport-din-marea-britanie-va-folosi-recunoasterea-faciala

Un aeroport din Marea Britanie va folosi recunoașterea facială

un-aeroport-din-marea-britanie-va-folosi-recunoasterea-facialaAeroportul Heathrow din Marea Britanie se pregătește să introducă un terminal automatizat de îmbarcare al pasagerilor care folosește recunoașterea facială.

Sistemul va fi introdus la Terminalul 5 al aeroportului, cu trei porți de îmbarcare care vor folosi tehnologia de recunoaștere facială pentru a compara fețele. Înițial, sistemul va fi folosit pentru zboruri interne, dar autoritățile plănuiesc să îl extindă și pentru zborurile internaționale și adăugarea a încă 33 de porți biometrice în următoarea perioadă, scrie findbiometrics.com.

Porțile care folosesc tehnologia biometrică completează sistemul de verificare a bagajelor de tip autoservire, care dorește îmbunătățirea experienței pasagerilor.

Tehnologia de recunoaștere facială va identifica repede și aproape perfect pasagerii care vor intra prin cele trei porți, scrie biometricupdate.com.

Pe lângă cele câteva aeroporturi din SUA și Japonia care instalează sisteme de recunoaștere facială, multe aeroporturi testează tehnologia biometrică, incluzând aeroportul Charles de Gaulle din Paris și aeroporturile KLM și Schiphol din Amsterdam.

Sistemul din aeroportul Heathrow din Londra face o poză pasagerului la punctul de control al securității. Când acesta ajunge la poartă, un al doilea set de camere va autentifica fața cu biletul de îmbarcare prin verificarea cu primul set de date obținute la prima scanare de securitate, scrie ft.com.

 

 

 

Share With: