[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Trump semnează un ordin pentru a întări dezvoltarea inteligenței artificiale în SUA

Un ordin semnat de președintele Trump prevede susținerea cercetării, păstrarea angajaților și stabilirea de reglementări pentru tehnologia inteligenței artificiale în SUA.

Preşedintele american Donald Trump le-a cerut agenţiilor federale, printr-un nou ordin executiv, să avanseze în cercetarea şi dezvoltarea inteligenţei artificiale, numind conducerea SUA în inteligenţă artificială (IA) „de o importanţă capitală” pentru securitatea naţională a Americii, scrie adevarul.ro.

Noul ordin executiv semnat de Trump, luni, 11 februarie, avertizează Guvernul SUA să nu rămână în urma competitorilor săi strategici, în cursa pentru supremaţia inteligenței artificiale. Potrivit ordinului, „conducerea continuă americană” din sectorul high-tech este „de o importanţă capitală pentru menţinerea securităţii economice şi naţionale” a Statelor Unite şi politica administraţiei Trump are rolul de „a o susţine şi a o consolida.”

De asemenea, Pentagonul doreşte să extindă utilizarea inteligenţei artificiale (IA) în război, şi subliniază că va avea grijă să folosească această tehnologie respectând valorile Statelor Unite, se arată în prima strategie americană privind utilizarea inteligenţei artificiale în domeniul apărării şi securităţii, relatează mediafax.ro.

Raportul, dat publicităţii marţi, 12 februarie, prevede accelerarea utilizării inteligenţei artificiale în diverse roluri, de la operaţiuni de colectare de informaţii la estimarea problemelor de mentenanţă, informează agenţia The Associated Press.

Alte naţiuni, în special China şi Rusia, fac investiţii semnificative în IA în scopuri militare, inclusiv în aplicaţii care ridică întrebări în legătură cu normele internaţionale şi drepturile omului“, se afirmă în raport.

Ordinul semnat de Trump susține cercetarea, păstrarea angajaților și stabilirea unor noi reglementări. Nu a fost dezvăluit un buget exact pentru aceste acțiuni, conform securityinfowatch.com.

China are un program public de inteligență artificială încă din 2017 și a promis să producă tehnologii de primă clasă la nivel global, reprezentând o amenințare la adresa predominanței SUA în inovarea tehnologiei. Beijingul folosește fondurile statului pentru a progresa, susținând în parte firmele private. De asemenea, își exportă tehnologiile, inclusiv către guvernele nedemocrate.

În statele Unite, sectorul privat este precaut în formarea de parteneriate în domeniul inteligenței artificiale cu guvernul, în special cu armata.

Share
Publicat de
C. R.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019