HomeStiriBusiness & TehnologieTrenduri în supravegherea video în 2018
trenduri-in-supravegherea-video-in-2018

Trenduri în supravegherea video în 2018

trenduri-in-supravegherea-video-in-2018Cei care activează în industria de securitate sunt provocați să țină pasul cu noile evoluții în domeniul supravegherii video.

La târgurile mari de securitate care au avut loc recent s-au evidențiat următoarele trenduri: camere 4K HDCVI, camere cu mai mulți senzori, tehnologia ePoE, compresia H.265 și camerele PTZ, scrie securityinfowatch.com.

În ceea ce privește camerele HDCVI, acestea pot avea o rezoluție de 720p, 1080p, 4MP și chiar 4K. Ele sunt sunt folosite pentru a înlocui vechile camere analog ce se conectează la sistem cu ajutorul cablurilor coaxiale.  Instalarea de noi camere IP cu cabluri Ethernet poate fi foarte deranjantă și costistitoare prin înlocuirea cablurilor. De asemenea, folosirea camerelor IP cu adaptoare pentru cablurile coaxiale este și ea o opțiune costisitoare.

Camerele cu mai mulți senzori oferă aceeași acoperire ca folosirea de mai multe camere standard. Astfel sunt reduse costurile legate de instalare, montarea de cabluri, cerințele infrastructirii și mentenanței.

ePoE (Enhanced Power over Ethernet) este o tehnologie PoE îmbunătățită care oferă un nou mod de a transmite informațiile de la camera video la switch-ul de rețea pe o distanță mai mare. Astfel, tehnologia ePoE permite transmiterea datelor și energiei până la 800 de metri distanță folosind uncablu Ethernet Cat5.

Tehnologia de compresie H.265 oferă o reducere cu 80% a lățimii de bandă folosită și spațiului de stocare față de compresia H.264 fără a reduce calitatea imaginilor.

Camerele PTZ continuă să fie folosite pentru o gamă largă de aplicații care necesită o urmărire în timp real a persoanelor sau vehiculelor.

Un nou raport al firmei de cercetare IHS Markit relevă care sunt previziunile pentru piața de supraveghere video pe anul 2018, conform campussafetymagazine.com.

Conform analiștilor IHS Markit, inteligența artificială și analiza video este un trend al acestui an, iar producătorii care oferă aceste servicii vor avea oportunități să își crească vânzările.

În 2018, se va lărgi discuția cu privire la intimitate și cum industria de supraveghere video protejează informațiile colectate. Acestă discuție vine în contextul intrării în vigoare a Regulamentului Uniunii Europene în luna mai: General Data Protection Regulation(GDPR).

Este prevăzut că, în acest an, aproape jumătate (46%) din veniturile la nivel global ale producătorilor de echipamente de supraveghere video vor veni din China.

Faptul că dronele pot fi operate de oricine și fără o autorizație devine o îngrijorare iar tehnologia de detecție a dronelor este necesară pentru protecția perimetrului. Un alt trend este și o toleranță mai scăzută la o funcționare neadecvată a echipamentelor de supraveghere video pe măsură ce valoarea informațiilor oferite de supraveghere video crește.

 

 

 

Share With: