404 Not Found


nginx
Tipuri comune de camere de supraveghere - Security Portal
HomeStiriBusiness & TehnologieTipuri comune de camere de supraveghere
tip

Tipuri comune de camere de supraveghere

 

 

 

tipPe măsură ce supravegherea video evoluează, utilizatorii pot avea parte de beneficii variate. Iată câteva caracteristici ale noilor sisteme de supraveghere.

 

Pe măsură ce sistemele de securitate și mai ales sistemele de supraveghere video, devin din ce în ce mai întâlnite la nivel mondial, atât la utilizatorii casnici, cât și la utilizatorii publici sau la persoane juridice, varietatea camerelor de supraveghere crește foarte mult. Apar camere de supraveghere destinate unor anumite domenii, camere de supraveghere destinate anumitor medii și camere de supraveghere destinate anumitor activități, scrie știrionline.ro

Evident, în cazul în care dorești să instalezi un sistem de supraveghere video, trebuie să faci cea mai bună alegere. Cum varietatea de camere este foarte mare, s-ar putea că alegerea să nu fie întotdeauna cea corectă. Din acest motiv, este bine să cunoști, cel puțin în mare, cele mai întâlnite tipuri de camere de supraveghere:

Camere de tip Bullet ( glonț). Este o cameră care se poate monta pe tavan și este destinată, de cele mai multe ori, spațiilor interioare. Numele îi vine de la faptul că are o formă cilindrică. De regulă, camerele de tip bullet preiau imagini dintr-o zonă fixă, așadar, dacă vrei o flexibilitate foarte mare, nu sunt tocmai camerele pe care le dorești. Cu toate astea, pot cuprinde o arie destul de mare și își pot face foarte bine treabă;

Camere de tip Dome. La fel cum le spune și numele, camerele de tip dome au forma unui dome și sunt poziționate tot pe tavan. Sunt ideale pentru orice spațiu public, deoarece este foarte greu să fie acoperite sau să fie ascunse. Camerele de tip Dome sunt foarte întâlnite în cazul afacerilor mici și mijlocii.

Camere Web. În aproape orice casă există o cameră web, fie că este direct montată pe un laptop sau că este achiziționată separat. Sunt cele mai simple tipuri de camere și pot să joace inclusiv un rol de supraveghere, chiar dacă destinația lor principală este aceea de a oferi un mediu de comunicare.

Camere ascunse. Un alt tip de camere este cel al camerelor ascunse. Sunt camere de supraveghere foarte mici, care pot fi ascunse în diverse obiecte de uz casnic, cum ar fi un ceas, un ursuleț de plus sau un detector de fum. De regulă, aceste camere sunt dotate cu detector de mișcare și sunt destinate celor care își doresc o supraveghere discretă.

Camere cu infraroșu. Sunt camere destinate locurilor întunecate, unde lumina pătrunde foarte greu. Sunt dotate cu LED-uri infraroșu și garantează o calitate bună pentru imaginile surprinse pe timp de noapte.

Camerele de exterior. Pentru cei care își doresc o supraveghere în mediul exterior, există aceste camere de exterior, construite în așa fel încât să reziste la intemperii și la temperaturi extreme. De regulă, sunt protejate de o carcasă foarte rezistentă, care poate să le ofere o viață lungă.

Camerele Day/Night. Sunt camere care filmează atât ziua cât și noaptea, putând să perceapă gradul de luminozitate care este afară. Sunt ideale pentru parcările exterioare și pentru supravegherea non stop.

Camere cu lentile varifocale. Aceste camere îi permit utilizatorului să mărească și să micșoreze o imagine, în timp ce camera este focusată asupra ei.

Camere IP. Sunt cele mai moderne camere iar avantajul uriaș pe care îl oferă este faptul că pot să transmită imagini direct pe internet. Sunt mult mai ușor de instalat decât camerele analog și sunt mai stabile.

Camere Wireless. Sunt camere care nu au nevoie de un fir pentru a putea transmite imaginea. De regulă, camerele wireless sunt bazate pe tehnologia IP, însă se pot găsi și camere analog care să funcționeze fără fir. Beneficiul lor este evident: flexibilitate mult mai mare.

Camere de tip PTZ. Sunt cele mai flexibile camere de pe piață, deoarece îi oferă utilizatorului posibilitatea de a mișca dispozitivul atât pe orizontală, cât și pe verticală și de a mări sau de a micșora imaginea. De regulă, aceste camere sunt folosite pentru a cuprinde o arie cât mai largă.

Camere HD. Sunt camere moderne care își focuseaza atenția asupra calității imaginii. Acestea pot să surprindă imagini High Definition sau chiar Ultra High Definition, care să ofere chiar și cele mai mici detalii. Sunt ideale pentru locațiile unde este nevoie de o claritate deosebită. 

 

 

 

Share With: