[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Telefoanele mobile ca mijloc de monitorizare a incidentelor

Comunicarea prin intermediul telefoanelor mobile transformă oamenii în „senzori” de siguranță și securitate pe teren.

În zilele noastre, aproape toți angajații au telefoane mobile inteligente prin care pot transmite mesaje, care pot face poze, pot transmite imagini video și audio live, având atașate informații despre timp si locație. Dispozitivele mobile oferă personalului posibilitatea de a transmite informații despre incidente, cu ușurință, direct în camerele de control, devenind un ‘senzor‘ nou și puternic, capabil de a oferi informații exacte, verificate și în timp real despre incident, scrie sourcesecurity.com.

În Marea Britanie, o campanie de marketing a guvernului, poliției și a căilor ferate este în curs de derulare. Campania roagă pasagerii din trenuri și pe cei aflați pe peroane să raporteze orice obiect suspect catre ofțerii căilor ferate, să trimita un mesaj text sau să sune un număr de telefon dedicat campaniei. În esență, campania roagă de fapt publicul să fie un senzor suplimentar de siguranță și securitate.

Pentru operatorul camerei de control informaiile transmise de la un astfel de „senzor” are o mai mare valoare deoarece oferă informații relevante și exacte. De exemplu, dacă a izbucnit un incendiu pe peronul 3, operatorul nu mai are nevoie de informații de la alți senzori și nu trebuie să verifice dacă este vorba de o alarmă falsă. El știe că informația primită a fost „verificată” de o persoană (oferă informații despre oră și loc) și că se află un angajat în apropierea incidentului, cu care poate comunica pentru a afla informații noi în timp real pentru a coordona o acțiune potrivită ca răspuns la incident.

Diferența dintre între o supraveghere video non-stop cu ajutorul a 5.000 de camere video și informațiile oferite de angajat constă în faptul că angajatul înregistrează și transmite doar informații relevante. În concluzie, filtrarea informațiilor se face la sursă de un „senzor uman” care poate vedea, auzi și înțelege ce se întâmplă într-un anumit context.

Asta nu sugerează că nu mai avem nevoie de atât de mulți senzori. Motivul pentru care aceștia există este că nu putem avea oameni peste tot. De obicei în introducerea unor noi senzori sau sisteme de securitate se așteaptă să fie un proces costisitor. Cu toate acestea, infrastructura hardware există deja deoarece majoritatea oamenilor dețin un telefon inteligent personal sau pentru locul de muncă. În plus oamenii sunt dispuși să fie buni cetățeni, doar cât timp nu cauzează prea multe inconveniente.

O problemă a dispozitivelor mobile inteligente este securitatea lor. Un raport recent al Departamentului de Securitate Națională al SUA legat de îmbunătățirea securității dispozitivelor mobile spune că poate avea un potențial impact asupra abordării lor de către asistența medicală, scrie healthitsecurity.com.

Studiul subliniează că dispozitivele mobile folosite de instituțiile statului american stochează cantități semnificative de informații sensibile dar necalsificate, a căror compromitere poate avea un impact negativ asupra organizațiilor, bunuilor și indivizilor. 

Autorii raportului au precizat că Departamentul de Securitate Națională al SUA lucrează la descoperirea și dezvoltarea unui program care să securizeze infrastructura rețelelor mobile și să rezolve provocările curente și în curs de apariție care restricționează tehnologia.

Securizarea acestor  dispozitive mobile este esențială pentru ca acestea să poată transmite eficient date despre incidente către centrul de comandă. Ele nu trebuie să fie o cale prin care infractorii să poată accesa centrul de comandă cu scopul de a profita de vulnerabilități.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019