HomeStiriBusiness & TehnologieTehnologia de securitate: analiza video si biometrica
an

Tehnologia de securitate: analiza video si biometrica

 

anTehnologia de analiză video cunoaște o ascensiune puternică datorită modului în care îmbunătățește securitatea, prin suport pentru tehnologiile dominante.

În urmă cu câțiva ani, analiza video și soluțiile biometrice au pătruns pe piața securității în materie de tehnologii care vor revoluționa modul în care securitatea funcționează. Producătorii au prezentat analiza video ca fiind un instrument ce poate monitoriza video timp de ore întregi fără a pierde din concentrare – un lucru pe care ofițerii de securitate nu-l puteau face.

Conform producătorilor, analiza video putea detecta și alarma asupra mai multor situații, precum un grup care urmărește o persoană sau despre prezența unor indivizi în locuri în care nu trebuie să se afle. Tehnologia a eșuat să îndeplinească așteptările și s-a considerat că va dispărea, scrie Source Security.

Perspectiva asupra tehnologiei s-a schimbat în ultima perioadă, directorii de securitate observând îmbunătățirea tehnologiei analitice, dar și suportul mai bun oferit de tehnologiile complementare care fac din analiză un instrument eficient.

Biometrica este o altă tehnologie care a pătruns cu greu pe piața securității, însă care cunoaște, în prezent, o adoptare în masă ca soluție pentru combaterea fraudelor de identitate, potrivit președintelui Belfor & Associates, Howard J. Belfor.

Reapariția analizei video

Deși producătorii susțin că algoritmii care recunosc tiparele de activitate au fost îmbunătățite în ultimii ani, Belfor susține că motivul pentru care analiza video este în ascensiune îl reprezintă tehnologia de suport îmbunătățită.

 ,,Analiza video a dezamăgit utilizatorii pentru un timp. Printre probleme se aflau limitările de cameră, capacitatea de stocare și viteza de procesare . Astăzi, camerele MP sofisticate produc imagini excepțional de clare cu date detaliate pe care analiza video le poate procesa mult mai precis. De asemenea, viteza de procesare și comunicare disponibilă pe rețelele din prezent ajută la îmbunătățirea performanței. Rezultatul acestor îmbunătățiri va fi o implementare mai rapidă a tehnologiei de analiză video”, a spus Belfor.

Soluțiile biometrice

Amenințarea furtului de identitate și crearea unor tehnologii care necesită o verificare strictă a identității a dus la acceptarea soluțiilor biometrice de către utilizatori.

,, Gândiți-vă la Apple Pay de pe iPhone. Prin introducerea unor parole iCloud și a amprentei, poți intra în Apple Pay. Ulterior, îți înregistrezi cardul de credit în aplicație și poți folosi telefonul pentru achiziții, fără a avea nevoie de card”, a spus Belfor.

Deși soluțiile biometrice au trecut la a fi foarte populare pe piețele globale, Statele Unite au acceptat cu greu tehnologia din cauza problemelor de intimitate. Se pare că oamenii nu doresc ca amprentele lor sau alți identificatori biometrici să se afle în baza de date a poliției sau a  angajatorului.

,, Aversitatea culturală față de invadarea intimității încetinește adoptarea acestor soluții în SUA. Nu este vina tehnologiei, ea devine din ce în ce mai bună”, a explicat președintele Belfor & Associates.

Există însă probleme. Tehnologia de amprentă biometrică suferă din cauza erorilor de citire și rate de respingere. Recunoaștere mâinii este fiabilă, dar echipamentul este mare și voluminos. De asemenea, unii oameni se tem că dacă vor atinge cititoare de palme, se vor împrăștia germeni, iar altora nu le place să folosească cititoare pentru caracteristicile biometrice ale ochilor.

Anumite tehnologii biometrice ar putea rezolva această problemă. Zwipe, o companie norvegiană cu sediul în Palo Alto, California, a dezvoltat un card de acces care păstrează amprenta degetului mare a utilizatorului. Utilizatorul prezintă cardul unui cititor din apropiere, ținând-ul cu degetul mare și degetul arătător.  În acest fel, un cip din card c ompară amprenta stocată cu cea care ține cardul. Dacă se potrivesc, ușile sunt deblocate, prin verificare dublă a identității.

Nu există o baze de date a amprentelor de acest tip care poate fi compromisă și nimeni nu poate folosi cardul dacă este pierdut sau furat. Alte tehnologii noi folosesc fluxul sangvin, detectat prin degete și tiparele venelor din cap.

Deși nu toate companiile au nevoie de soluții biometrice, acestea pot îmbunăți controlul accesului pentru companiile care au nevoie să protejeze oameni și pot consolida securitatea pentru clădiri în care este protejată proprietatea intelectuală.

Tehnologia digitală a început să evolueze peste așteptări. Utilizatorii din domeniul securității încep să profite de pe urma acestei evoluții, având parte de clădiri mai sigure și de rețele informatice securizate, iar acesta este doar începutul, susține Belfor.

 

 

 

Share With: