Richard Revis, director al departamentului Group Product Management din cadrul Digital Barriers, spune într-un articol că recunoașterea facială, dacă este folosită proporționat și responsabil poate și ar trebui să facă bine. Această tehnologie ar putea face mai mult pentru a crește nivelul de securitate pe viitor – de la infracțiunile comise pe străzi la securitatea aeroporturilor, până la a-i ajuta pe cei care se luptă cu dependența. Tehnologia poate duce securitatea și operațiunile pe noi culmi, precizează sourcesecurity.com.
Înjunghierile au dominat titlurile știrilor din ziare în Marea Britanie. Statisticile arată că internările cauzate de atacuri cu obiecte ascuțite au crescut cu aproape 40% față de acum doi ani, iar numărul copiilor sub 18 ani care au fost spitalizați în urma unei răni produse prin înjunghiere a crescut cu 86% în ultimii patru ani. În rezolvarea acestei probleme, folosirea inteligentă a recunoașterii faciale are un rol în realizarea unor intervenții mai informate de căutare și stopare a acestor incidente.
De asemenea, recunoașterea facială poate oferi informații suplimentare polițiștilor care investighează infracțiunile. Tehnologia nu ia deciziile în locul polițiștilor ci îi ajută să decidă cum să intervină și dacă este justificată intervenția.
În ceea ce privește dependența de pariuri, aproximativ 593.000 de oameni din Marea Britanie se confruntă cu această problemă. Ea este tratată ca o problemă de sănătate serioasă în Marea Britanie. Pentru a acționa, comisia de pariuri, care a setat anumite limite și sfaturi pentru cei dependenți, are nevoie de o tehnologie potrivită pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili.
Tehnologia de recunoaștere facială instalată în casele de pariuri îi poate identifica pe cei care sunt înregistrați ca dependenți de pariuri și le poate urmări acțiunile pentru a anunța personalul dacă și când e cazul să îi oprească. Tehnologia ar putea ajuta și la identificarea persoanelor, care s-au exclus de la a mai intra în case de pariuri, imediat ce intră pentru a permite personalului de securitate să îi escorteze respectuos afară.
Nu în ultimul rând, recunoașterea facială este din ce în ce mai folosită pe aeroporturi din lumea întreagă pentru a permite o îmbarcare mai rapidă a călătorilor, dar îmbunătățește și securitatea aeroporturilor. La începutul lui 2019, tehnologia de recunoaștere facială a reușit să rețină un impostor care a încercat să intre în SUA pe aeroportul Washington Dulles.
Center for Data Innovation, o organizație nonprofit, a realizat un studiu în rândul cetățenilor americani legat de recunoașterea facială care arată că americanii încep să accepte folosirea tehnologiei de recunoaștere facială. La cercetarea realizată în decembrie 2018 au participat 3.151 de cetățeni americani adulți, scrie nextgov.com.
Conform cercetării, numai unul din patru americani cred că guvernul american ar trebui să limiteze folosirea recunoașterii faciale. Studiul relevă că un număr din ce în ce mai mare de americani sunt ok cu folosirea tehnologiei de recunoaștere facială, în special dacă îmbunătățește siguranța publică, dacă reduce numărul de furturi din magazine și grăbește procesul de îmbarcare pe aeroporturi.
Numai 18% dintre americani au spus că sunt de acord cu limite stricte ale folosirii recunoașterii faciale când vine vorba de siguranța publică, față de 55% care nu au fost de acord cu astfel de reguli.
În China, recunoașterea facială este și mai folosită, într-un fel care fascinează, conform forbes.com.
Unul dintre domeniile importante este securitatea și în munca de zi cu zi a polițiștilor. Recunoașterea facială nu ajută doar la prinderea infractorilor, ci și la găsirea persoanelor în vârstă sau a copiilor dați dispăruți.
Recunoașterea facială este folosită și de un KFC din Hangzhou pentru a plăti. Această metodă este valabilă pentru clienții aplicației Alipay. Aceasta permite și plata facturilor medicale emise de un spital din Jiangxi. Recunoașterea facială mai este folosită și pentru aplicația unui serviciu numit Didi, care rivalizează cu Uber sau pentru a obține hârtie igenică și a preveni furtul de hârtie dintr-un parc din Beijing.
În plus, recent, Google a anunțat că limitează vânzarea instrumentelor de recunoaștere facială pentru motive etice, scrie zdnet.com.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…