HomeStiriBusiness & TehnologieTehnologia de protecție împotriva dronelor, folosită în Australia
tehnologia-de-protectie-impotriva-dronelor-folosita-in-australia

Tehnologia de protecție împotriva dronelor, folosită în Australia

tehnologia-de-protectie-impotriva-dronelor-folosita-in-australiaCompania DroneShield spune cum a fost folosită tehnologia de protecție împotriva intruziunii dronelor străine în cadrul unui eveniment spotriv desfășurat în Australia.

Poliția australiană a detectat o dronă care era pilotată în apropierea Commonwealth Games Athletes Village, duminica trecută, în Queensland, Australia. Conform unor rapoarte, polițiștii au folosit un dispozitiv numit DroneGun. Acesta întrerupe comunicarea radio dintre drone și operator, forțând dispozitivul să aterizeze. DroneShield este o companie cu sediul în Sydney, scrie fastcompany.com.

Folosirea DroneGun MKII a fost anunțată de poliție încă dinaitea începerii competiției, scrie 9news.com.au.

Autoritățile au precizat că nu au informații legate de o amenințare specifică pentru a crește nivelul de securitate, deși poliția a folosit armele pentru a opri dronele neautorizate care se apropie la mai mult de 100 de metri de locul în care se desfășoară evenimentul.

Oleg Vornik, CEO al DroneShield spune că folosirea DroneGun de către autorități nu este foarte mediatizată. Deși nu se știe de ce drona ce a fost oprită de poliție se afla în apropierea locului de desfășurare al evenimentului, compania se bucură că a ajutat autoritățile australiene la oprirea ei, scrie thedrive.com.

 

 

 

Share With: