Controlul accesului electronic folosește în mod tradițional carduri RFID pentru autentificare, dar folosirea informațiilor biometrice a câștigat teren încet. Cu toate acestea, acceptarea tehnologiei biometrice pe telefoanele mobile de către public poate grăbi procesul de adoptare și poate face posibilă în locuirea cardurilor RFID cu informații biometrice. Progresul continuu al tehnologiei a redus costurile, făcând-o să fie disponibilă pentru implementarea pe scară largă, scrie sourcesecurity.com.
Beneficiile folosirii tehnologiei biometrice sunt evidențiate de folosirea de identitate adevărată. Nu se poate face o copie ușor și nu poate fi ușor transmisă altor persoane. Pe lângă asta utilizatorii nu trebuie să își amintească să își ia cu ei datele de autentificare cu riscul de a le pierde. Cu toate acestea, ampentele false devin o amenințare reală împotriva alegerii acestui tip de autentificare, în ciuda beneficiilor lor. Amenințările atrag mai multă atenție și un număr de diferite soluții de securitate caută să rezolve aceste probleme prin implementarea de autentificării cu mai multe moduri sau noi tehnologii de detecție a degetului.
Folosirea unei autentificări cu mai multe moduri reduce confortul utilizatorului prin creșterea numărului de pași necesari pentru autentificare. Identificarea degetului uman elimină acest neajuns prin prevenirea încercările de a păcăli sistemul în timpul procesului de autentificare. Amprentele copiate folosind argilă, gelatină, silicon și cauciuc sunt numite „amprente false” iar procesul de autentificare cu aceste amprente false se numește ’spoofing’.
Tehnologia de detectare a degetului de la Suprema (Live Finger Detection – LFD) se bazează pe o studiere amănunțită a caracteristicilor imaginilor dinamice și statice ale degetelor false și cum pot să fie deosebite de cele autentice. Amprentele false sunt deosebite de cele adevărate cu ajutorul unui algoritm de analiză care detectează neregularitățile din modelele imaginilor amprentelor care se schimbă dinamic și câteva caracteristici statice ale degetelor vii și a celor anormale.
Este clar că tehnologia biometrică va continua să se dezvolte și să fie folosită în zonele care au nevoie de securitate crescută din cauză că sunt sigure și ușor de folosit. Dezvoltarea tehnologiei biometrice va depinde de tehnologia de detecție a degetului și alte asemenea tehnologii pentru a preveni amenințările aduse de autentificările false.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…