HomeStiriBusiness & TehnologieTehnologia de 433 MHz, noul pas pentru control acces
long

Tehnologia de 433 MHz, noul pas pentru control acces

longIdentificarea de la distanță, cunoscută ca tehnologia 433 MHz, reprezintă un nou pas pentru industria controlului accesului, care dezvoltă noi soluții de securitate.

În ultimele două decade, tehnologia contactless principală utilizată în sistemele de control acces a fost cardul de proximitate (tehnologie 125kHz). Acesta a fost augmentat de către smart card (tehnologie 13.56 MHz), însă acest lucru începe să se schimbe, după ce producătorii din industria de control acces au început să-și arate interesul față de identificarea de la distanță, scrie Source Security.

Integrare cu soluțiile tradiționale

Noii receiver-e de 433 MHZ suportă transmițători de două sau patru butoane care pot deschide două până la patru uși, de la distanțe de maxim 61 metri. Fiecare buton transmite date pe output-uri Wiegand separate, însă receiver-ul se instalează la fel ca un cititor de proximitate, fapt care ușurează integrarea cu sisteme populare de control acces de proximitate sau cu smart card contactless.

Echipat cu un modul standard smart card sau de proximitate, un transmițător de 433 MHz poate fi folosit ca un cont de acces în stil de prezentare. Fiecare transmițător integrează conveniența identificării de la distanță cu proximitate tradițională sau control acces prin smart card contactless.

De exemplu, dacă o companie cere angajaților să acceseze o structură de parcare (poartă, barieră) și o intrare în clădire, soluția de 433 MHz va permite fiecărui utilizator să acceseze aplicațiile de identificare de la distanță și de proximitate cu un singur transmițător.

Pentru structra de parcare, utilizator apasă butonul transmițătorului din vehicul (fără să coboare fereastra), iar atunci când dorește să obțină acces în clădire, acesta prezintă transmițătorul cititorului de proximitate al clădirii. Având în vedere că aceleași date sunt prezentate la fiecare apăsare a butonului sau la fiecare prezentare, orice utilizator trebuie să fie înscris o singură dată în sistemul de control acces.

Beneficii suplimentare

Unul dintre motivele pentru care soluția de 433 MHz funcționează mai bine decât cardurile active și cititoare este faptul că, față de card, care poate activa mai multe dispozitive în același timp, utilizatorul transmițătorului alege mecanismul exact care trebuie să fie declanțat. Cardurile active transmit, în general, un flux de comunicații, căutând un cititor. Soluția de 433 MHz, în schimb, transmite semnalul direct către cititor, iar semnalul este activ doar când utilizatorul apasă butonul.

De asemenea, sistemul profită de rutina anti-playback, securizată digital. Această caracteristică elimină riscul preluării codurilor și a duplicării neautorizate. De fiecare dată când un buton este apăsat, fluxul de coduri criptate se schimbă, prevenind astfel retransmiterea unui cod furat.

Prin utilizarea unui protocol standard Wiegand, de 26 biți, împreună cu metode standard de montare, cititoare pot fi folosite ca receiveri ,,add-on” sau ,,wire-in”. Prin utilizarea protocoalelor personalizate, precum formatele 32-bit sau 36-bit, sistemul de identificare de la distanță poate fi și mai securizat. Acesta previne multiplicarea datelor de autentificare și asigură faptul că citioarele vor colecta date doar de la sistemul codat. Bateria de litium a transmițătorului este testată și depășește 250.000 de apăsări.

Deoarece tehnologia de 433 MHz este un standard armonizat în jurul lumii, receiver-ii pot fi folosiți la nivel global.

 

 

 

Share With: