HomeStiriBusiness & TehnologieTehnologia celor de la GoPro ajunge să fie folosită și în domeniul securității private
tehnologia-celor-de-la-gopro-ajunge-sa-fie-folosita-si-in-domeniul-securitatii-private

Tehnologia celor de la GoPro ajunge să fie folosită și în domeniul securității private

tehnologia-celor-de-la-gopro-ajunge-sa-fie-folosita-si-in-domeniul-securitatii-privateDeoarece GoPro oferă tehnologia sa către alte companii sub licență, aceasta ajunge să fie folosită și în domeniul securității private.

Întrucât produsele noi şi upgrade-urile pentru cele deja existente nu mai sunt de ajuns pentru a creşte veniturile companiei, GoPro se orientează acum către parteneriate cu alte companii, oferind tehnologia sa proprietară sub licenţă pentru alţi producători. Primul partener este Jabil Optics, o companie americană care dezvoltă soluţii foto şi video pentru multe instituţii, agenţii şi companii, scrie go4it.ro.

Vice Preşedintele Jabil Optics, Irv Stein, a declarat că există o cerere mare de soluţii de captare de imagini în segmente de piaţă precum dispozitive pentru smart home, în echipamente militare, pentru pompieri, poliţie, ambulanţă şi domeniul privat de securitate. Aceste soluţii, alături de dispozitive pentru săli de conferinţe, roboţi sau sisteme de condus autonom produse de Jabil vor putea folosi lentilele şi senzorii dezvoltaţi de GoPro, chiar şi fără să marcheze produsele cu logo-ul GoPro.

Înțelegerea dintre cele două companii a fost anunțată pe 22 martie. Licența echipamentelor GoPro a fost achiziționată pentru mai mulți ani.  Jabil va putea produce modele de senzori și lentile ce folosesc tehnologia celor de la GoPro pentru produse ale unor compani terțe, scrie digitaltrends.com.

Sandor Barna, CTO al GoPro spune că pe viitor roboții, conferințele video și chiar mașinile autonome vor folosi lentilele și senzorii de imagine ia GoPro.

Înțelegerea include o gamă de produse GoPro, incluzând camere precum Hero4 până la Hero6. Un trend din domeniul tehnologiei, de la case inteligente la mașini autonome, este integrarea camerelor în cât mai multe dispozitive.

 

 

 

Share With: