HomeStiriBusiness & TehnologieTehnologia Axis Zipstream, folosită acum şi de camerele panoramice şi cu senzor 4K
tehnologia-axis-zipstream-folosita-acum-si-de-camerele-panoramice-si-cu-senzor-4k

Tehnologia Axis Zipstream, folosită acum şi de camerele panoramice şi cu senzor 4K

tehnologia-axis-zipstream-folosita-acum-si-de-camerele-panoramice-si-cu-senzor-4kAxis Communications, lider global în echipamente video de reţea, anunţă îmbunătăţirea tehnologiei de compresie Zipstream.

Modificările au fost realizate pentru a susţine cerinţele de transmitere şi de stocare ale camerelor panoramice şi a celor cu senzor 4K. Tehnologia Zipstream poate reduce lăţimea de bandă şi capacitatea de stocare necesară cu peste 50%.

Cerinţele utilizatorilor când vine vorba de supraveghere video pot părea contradictorii. Ei vor o calitate mai bună, o rezoluţie superioară şi o acoperire extinsă, însă doresc simultan şi un cost controlat pentru lăţimea de bandă şi pentru stocare. Răspunsul lui Axis Communications la această provocare este dezvoltarea continuă a tehnologiei de compresie video Zipstream.

Stocarea şi lăţimea de bandă contribuie semnificativ la costul unui sistem de supraveghere. Axis a dezvoltat Zipstream pentru a se adresa cerinţelor specifice ale industriei de securitate, fără ca acest lucru să însemne piederea de detalii importante. Suntem bucuroşi şi mândri să anunţăm că tehnologia Zipstream este acum integrată şi de camere panoramice şi de modele cu senzor 4K”, a declarat Johan Paulsson, Chief Technology Officer la Axis Communications

tehnologia-axis-zipstream-folosita-acum-si-de-camerele-panoramice-si-cu-senzor-4kCu această ocazie Axis a lansat şi camerele de reţea AXIS M3047-P şi AXIS M3048-P. Acestea integrează noua tehnologie Zipstream şi oferă utilizatorilor posibilitatea de a monitoriza suprafeţe extinse, senzorul video putând capta informaţii în 360 de grade. Noile modele sunt camere de tip mini dome fisheye, au un design minimalist şi sunt discrete. Echipamentele vor beneficia de carcase opţionale, oferite ca accesorii. Forma acestora va fi de tipul unui detector de fum, cu glob de protecţie pentru rezistenţă la atacurile de vandalism, sau o carcasă de culoare neagră pentru o integrare cât mai discretă. Ambele camere suportă stream-uri multiple şi beneficiază de avantajele unei noi tehnologii de dewarping electronic, ce funcţionează atât la nivelul camerei cât şi la nivelul clientului. Funcţiile acestei tehnologii pot fi accesate atât prin intermediul AXIS Camera Station cât şi prin intermediul altor platforme de video management, atât pentru materialele înregistrate cât şi pentru modul live.

Cu ajutorul tehnologiei îmbunătăţite Zipstream, noile camere reprezintă o soluţie accesibilă pentru toţi utilizatorii ce au nevoie de o supraveghere video panoramică la un nivel de detaliu ridicat, fără pierderea de informaţii rezultate în urma compresiei,” a declarat Petra Bennermark, Global Product Manager, Axis Communications.

AXIS M3047-P are un senzor de 6MP, iar AXIS M3048-P un senzor de 12MP, amândouă oferind clipuri video full frame, la o calitate excelentă. 

 tehnologia-axis-zipstream-folosita-acum-si-de-camerele-panoramice-si-cu-senzor-4k

 

 

Share With: