[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Supravegherea video in institutiile de invatamant

Axis Communications şi Western Digital au creat un ghid de implemetare a spravegherii video  în instituţiile de învăţământ.

Securitatea este sau ar trebui să fie una dintre principalele priorităţi ale instituţiilor de învăţământ. Fie că vorbim de şcoli, licee, universităţi sau alte instituţii, o soluţie de supraveghere reprezintă cea mai simplă şi eficientă metodă de a menţine siguranţa atât a elevilor, cât şi a profesorilor şi a tuturor angajaţilor dintr-o școală. Prin intermediul unui astfel de sistem şi o monitorizare atentă din partea agenţilor de securitate se pot reduce sau elimina abuzurile, absenţele sau furturile.

Un sistem de supraveghere video aduce cu sine atât o metodă de a identifica rapid acţiunile de vandalism sau criminale aflate în desfăşurare, cât şi de a le demonta incipient, cei mai mulţi dintre autori fiind descurajaţi de simpla prezenţă a camerelor.

Prin intermediul soluţiilor de supraveghere Axis pot fi securizate rapid şi sigur toate zonele din exteriorul şi din interiorul complexului de învăţământ, inclusiv holuri, coridoare, săli de clasă sau laboratoare tehnice, săli de sport sau de studiu. Camerele de supraveghere Axis funcţionează 24/7, protejând astfel complexul de-a lungul întregii zile.

Mai mult, camerele de supraveghere pot fi folosite şi pentru a uşura procesul de învăţare al elevilor. Astfel, pot fi montate modele care să înregistreze activitatea didactică a profesorilor, astfel încât orele de curs să poată fi urmărite şi ulterior, pentru aprofundare. De asemenea, imaginile pot fi urmărite live şi de la distanţă de către elevii care, din motive medicale sau de altă natură, nu pot fi prezenţi în sălile de curs.   

Supravegherea de exterior vs. Interior. Sistemele de supraveghere dedicate instituţiilor de învăţământ trebuie să poată funcţiona 24/7 şi să poată captura imagini video indiferent de condiţiile de iluminare. Pentru supravegherea de exterior se recomandă alegerea unor modele care pot să funcţioneze optim indiferent de condiţiile meteo de afară şi a căror carcase rezistă chiar şi la cele mai agresive acţiuni de vandalism. Pentru supravegherea de interior se recomandă folosirea de camere tip dome, datorită capabilităţii acestora de a oferi imagini excelente, totul la un cost de achiziţie redus. 

Detaliile sunt cele care contează. Camerele de supraveghere cu senzor megapixel înseamnă pe scurt rezoluţii mai mari, dar acestea nu garantează şi calitatea imaginii. Unul dintre sistemele dezvoltate de Axis împreună cu Kowa, o companie japoneză specializată în producerea de lentile, garantează claritatea de-a lungul întregii imagini. Sistemul este denumit P-Iris, şi controlează nivelul de claritate, contrastul, rezoluţia şi profunzimea câmpului. Pe scurt, alegerea unui model cu sistem P-Iris se traduce prin imagini de calitate care pot conduce rapid şi sigur la recunoşterea facială sau a altor detalii.  

Detalii tehnice soluţie Axis Communications şi Western Digital

Camere de supraveghere:

AXIS M1125-E – model de exterior. AXIS M1125-E este o cameră de reţea cu senzor FullHD ce oferă imagini de calitate şi dispune de compresie H.264. Modelul a fost dezvoltat special pentru scenariile ce presupun acoperirea la nivel de detaliu a unor zone extinse. Necesarul de stocare şi de bandă sunt reduse datorită integrării tehnologiei Axis Zipstream. Tehnologia Axis Zipstream este perfect compatibilă cu stardardele de compresie H.264 și poate fi folosită cu cele mai noi camere Axis și cu aplicații software de video management fără investiții suplimentare. Optimizată pentru supravegherea video, tehnologia Axis Zipstream este o implementare H.264 îmbunătăţită în mod radical, necesitând o lăţime de bandă şi o capacitate de stocare cu circa 50% mai reduse. Tehnologia Axis Zipstream analizează și optimizează transmisia de la camerele de rețea în timp real. Scenele care conțin detalii interesante sunt înregistrate la calitate și rezoluție maxime, iar alte imagini sunt optimizate pentru a fi posibilă reducerea necesarului de lățime de bandă şi stocare. Spre exemplu, detalii importante precum fața, tatuajele sau numerele de înmatriculare sunt stocate în parametri maximi, în timp ce detalii precum pereți sau vegetație sunt comprimate. 

Camera integrează şi tehnologia Wide Dynamic Range Forensic Capture, care permite obţinerea de detalii ce pot conduce la identificarea suspecţilor, inclusiv în condiţii complexe de iluminare.   AXIS M3007-P – model de interior. 

AXIS M3007-P este o cameră de reţea dedicată supravegherii de interior ce dispune de un senzor de 5MP. Design-ul discret al camerei îi permite montarea fie pe tavan, fie pe pereţii laterali. Instalarea se realizează rapid şi facil,focusul fiind realizat direct din fabrică, de către inginerii Axis Communications.

Camera dispune de diferite moduri de supraveghere, printre care amintim 360 grade overview, mod panorama, dublu panorama şi quad view. Acesta din urmă reprezintă cea mai bună variantă pentru a supraveghea o intersecţie de coridoare.

WD Purple – soluţia optimă de stocare dedicată sistemelor de supraveghere

Fie că vorbim despre NVR-ul dedicate, fie că vorbim de platforme software VMS, toate  acestea necesită ca partea de stocare să fie realizată cu hard disk-uri special concepute. Supravegherea video necesită ca unităţile de stocare să funcţioneze în regim intens, 24/7. 

Adesea apar cazuri în care utilizatorii instalează în sistemele de supraveghere hard disk-uri concepute pentru desktop pc-uri. Acestea nu sunt capabile să salveze capturi HD, FHD sau UHD de la camere multiple fără să piardă frame-uri, au un consum mai mare de energie şi generează mai multă căldură. Ultimul punct este unul de interes maxim pentru că temperatura în exces poate reduce drastic viața unui hard disk și, de asemenea, poate afecta negativ operațiunile de scriere/ citire. 

Disponibilă în două versiuni, WD Purple şi WD Purple NV, unitatea de 3.5″ are o capacitate de stocare de până la 8TB şi este dedicată sistemelor de supraveghere. Datorită  capacităţii mari de stocare, Purple permite o păstrare mai îndelungată a materialelor înregistrate, pentru o analiză sau o referinţă ulterioară. Mai mult, unitatea a fost dezvoltată pentru a funcţiona 24/7, are un consum redus de energie şi dispune de o serie de caracteristici speciale ce se regăsesc integrate de obicei în unităţi mult mai scumpe. 

Printre tehnologiile integrate de Purple™ se numără AllFrame și Advanced Format Technology (AFT). Prima este o tehnologie care ajută la reducerea numărului de imagini pierdute printr o soluție de politici de administrare a cache-ului. Cadrele lipsă reprezintă o problemă foarte serioasă atunci când este nevoie de redarea și analizarea filmărilor de securitate importante. Cea de-a doua tehnologie permite folosirea unui format media mai  eficient, care oferă materiale video la o calitate superioară.

 

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019