[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Supravegherea şi securitatea ATM-urilor bancare

În fiecare an aflăm din diverse surse media despre descoperirea de noi dispozitive care permit furtul PIN-urilor şi clonarea de carduri.

Aceste fraude, denumite şi skimming, au loc peste tot în lume, în fiecare zi. Se estimează că din totalul tranzacţiilor realizate, 0,1% pot fi ilicite. Însă, chiar dacă acest procent poate părea infim, ţinând cont de faptul că în fiecare an sunt emise sute de milioane de carduri la nivel mondial, fraudele pot ajunge să valoreze miliarde de dolari.

ATM-urile sunt de multe ori plasate în locaţii nesecurizate, astfel că acestea pot reprezenta pentru bănci şi pentru utilizatorii de carduri bancare o provocare în materie de securitate. Pentru a o rezolva, Axis, lider global în echipamente video de reţea, a dezvoltat soluţii de supraveghere video complete pentru supravegherea ATM-urilor. 

Acestea au atât rolul de a monitoriza toate elementele aflate în proximitatea bancomatului, cât şi de a alerta agenţii de securitate în cazul în care se detectează acţiuni de montare de dispozitive pentru clonare.

Seriile de camere AXIS P12 şi AXIS F sunt potrivite pentru a fi montate şi configurate într-un astfel de mediu. Camerele sunt greu detectabile, oferă transmisii video individuale şi configurabile, beneficiază de tehnologia Zipstream şi pot fi accesate de la distanţă. Astfel, agenţii de securitate pot vizualiza rapid imaginile înregistrate şi lua decizii corecte. De asemenea, camerele Axis detectează în mod automat orice metodă de sabotare, transmiţând semnale în mod automat direct către centrul de securitate.

O altă funcţionalitate importantă a camerelor AXIS P12 şi AXIS F este că pot integra diferiţi senzori, precum cel de vibraţii. Astfel, în cazul în care se detectează o acţiune de furt a unităţii ATM pot fi alertaţi în mod automat agenţii de securitate

Wide Dynamic Range – tehnologia ce permite o supraveghere 24/7

În cazul concret în care o persoană se află în faţa unui ATM pe timpul nopţii, majoritatea camerelor de supraveghere video clasice nu vor reuşi să surprindă detalii ale constituţiei, astfel încât poliţiştii să poată realiza o identificare rapidă, în caz de nevoie. 

O parte dintre camerele Axis, inclusiv cele din seria F, suportă tehnologia Wide Dynamic Range. Astfel, camerele Axis pot genera imagini optime chiar dacă subiectul este suprailuminat sau dacă se află în penumbră.

Stocarea materialelor filmate

Un element cheie al sistemelor de supraveghere este reprezentat de soluția de stocare folosită – de fapt, această componentă poate fi decisivă în ceea ce privește eficiența (sau ineficiența) întregului sistem.

Dacă sistemul este achiziționat fără unitate de stocare, cumpărătorul ar trebui să evite tentația de a face economii tocmai la acest capitol. Nu rare sunt cazurile când utilizatorii instalează în sistemele de supraveghere hard disk-uri concepute pentru desktop pc-uri. Acestea nu au fost create pentru utilizare 24/7, nu sunt capabile să salveze capturi HD sau FHD de la camere multiple fără să piardă frame-uri, au un consum mai mare de energie şi generează mai multă căldură. Ultimul punct este unul de interes maxim pentru că temperatura în exces poate reduce drastic viața unui hard disk și, de asemenea, poate afecta negativ operațiunile de scriere/citire. Iar dacă se foloseşte o soluție ieftină de stocare, acele frame-uri pierdute s-ar putea dovedi tocmai cele în care sistemul video filmase fața unui răufăcător.

WD Purple™ arată ca un HDD clasic de desktop, cu suport SATA3 (6Gbps), iar, în plus, prezintă o întreagă serie de factori care îl diferențiază față de alte soluții. Creat special pentru sistemele de supraveghere video, acest hard disk poate funcţiona în parametri optimi, 24/7. Majoritatea unităților destinate calculatoarelor desktop au fost dezvoltate pentru a funcţiona în medie 8 ore pe zi. 

Printre tehnologiile integrate de Purple™ se numără AllFrame și Advanced Format Technology (AFT). Prima este o tehnologie care ajută la reducerea numărului de imagini pierdute printr-o soluție de politici de administrare a cache-ului. Cadrele lipsă reprezintă o problemă foarte serioasă atunci când este nevoie de redarea și analizarea filmărilor de securitate importante. Cea de-a doua tehnologie permite folosirea unui format media mai eficient, care conduce la materiale video la o calitate superioară.

Inginerii de la Western Digital au echipat de asemenea hard disk-urile Purple™ şi cu tehnologia IntellPower. Graţie acesteia sistemele beneficiază de un consum de energie și emisii de căldură reduse. Căldura poate deterioara unităţile de stocare, mai ales dacă acestea sunt instalate într-o incintă răcită pasiv sau sunt amplasate într-un sistem ce foloseşte mai multe drive-uri. Așa cum au arătat testele WD, tehnologia IntellPower™ reduce consumul de energie cu circa 45% față de alte unităţi de stocare de pe piaţă.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019