În curând va fi dificil pentru deținătorii de viză din partea SUA să călătorească cu avionul fără să se supună unei scanări a feței. Administrația Securității Transporturilor (Transportation Security Administration – TSA) din SUA a început testarea recunoașterii faciale la aeroportul Dulles în 2015 și a extins testele către alte aeroporturi, printre care și Aeroportul JFK din New York, în 2016. Aceste sisteme compară fețele pasagerilor la scanarea de securitate cu o captură separată, făcută la poarta de îmbarcare, scrie theverge.com.
Acum, un nou sistem denumit Biometric Exit va folosi un sistem de verificare a feței pentru ficare deținător de viză când părăsește SUA. Pasagerilor li se va face imadiat o poză care va fi comparată cu pozele tip pașaport din viză. Dacă acestea nu se potrivesc, se poate dovedi că vizitatorul a intrat în țară ilegal. Proiectul a început să fie testat pentru zborulile din Atlanta spre Tokyo și se așteaptă să fie extins în mai multe aeroporturi în timpul verii.
Studiile arată că oamenii au o abilitate scăzută în a recunoaște fețele necunoscuților (oameni pe care îi întâlnim pentru prima dată sau pentru puțin timp). Asta se întâmplă nu doar dacă trebuie să memorăm fețele unor oameni necunoscuți, dar și când trebuie să comparăm imagini care sunt prezentate în același timp (ca verificarea pozelor din pașaport și a permisului de conducere). De asemenea este grea stabilirea identității unor fotografii, spre exemplu, dacă primim 40 de fotografii care înfățișează doar două persoane diferite, tindem să credem, în medie, că este vorba de șapte persoane diferite. Studiile care constau într-o simplă sarcină de potrivire a imaginlor și în care participanții trebuie să decidă dacă imaginile aparțin aceleiași persoane sau unor persoane diferite, ne arată că în condiții optime se fac greșeli în 10% din cazuri. Situația este complicată de faptul că unele poze de pe documentele de identitate sunt valide timp de zece ani, o perioadă în care înfățișarea cuiva se poate schimba substanțial, scrie scientificamerican.com.
Astfel, recunoașterea facială este cu mult mai eficientă și îi poate ajuta pe cei care iau decizii pentru siguranța cetățenilor să identifice acele persoane care sunt un pericol pentru siguranța granițelor.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…