[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Studiu: Securitatea dispozitivelor Internet of Things ar putea fi îmbunătățită

Un nou studiu publicat de Irdeto arată că o mare parte din organizațiile de transport, producție și sănătate au suferit atacuri asupra dispozitivelor conectate și că producătorii și utilizatorii sunt îngrijorați cu privire la securitatea dispozitivelor IoT.

Opt din zece organizații au suferit un atac cibernetic asupra dispozitivelor IoT în ultimul an, se arată într-o nouă cercetare a Irdeto. Dintre aceste organizații, 90% au fost afectate ca urmare a unui atac cibernetic, incluzând pene operaționale și informații ale clienților compromise sau compromiterea siguranței utilizatorilor finali. Asta demonstrează limitările de securitate ale multor dispozitive Internet of Things (IoT) și nevoia organizațiilor de a se gândi cu atenție la strategia de securitate cibernetică în cadrul implementării dispozitivelor conectate la internet, scrie irdeto.com.

La cercetarea numită Irdeto Global Connected Industries Cybersecurity Survey au participat 700 de companii din cinci țări (China, Germania, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite) și din domenii precum sănătate, transport și producție, plus IT și tehnologie (care produc dispozitivele IoT). Cercetarea a mai descoperit și că organizațiile din sectoare precum transport, producție și sănătate au suferit pierderi substanțiale datorită unor vulnerabilități legate de dispozitivele IoT. Impactul financiar mediu ca urmare al unui atac cibernetic care vizează dispozitivele IoT depășește 330.000 de dolari. Această povară financiară substanțială urmează doar să crească dacă nu se iau măsuri. Cu toate acestea, veștile nu sunt doar negative pentru aceste sectoare. Dintre cei chestionați, 99% sunt de acord că soluțiile de securitate ar trebui să activeze noi modele de business, nu doar un cost. Asta sugerează că securitatea începe să nu mia fie doar un plan secundar.

Una dintre cele mai promițătoare rezultate ale studiului a descoperit că organizațiile domeniul tehnologiei, transportului, producției și sănătate se gândesc și mai strategic cu privire la securitate”, spune Steeve Huin, Vicepreședinte al departamentului Strategic Partnerships, Business Development and Marketing, Irdeto.

Deși gândirea legată de securitate s-ar schimba, cercetarea sugerează și o altfel de lipsă de optimism legată de viitorul securității dispozitivelor IoT în cadrul acestor organizații. Numai 7% dintre respondenți au spus că organizația lor are tot ceea ce are nevoie pentru a face față provocărilor de securitate cibernetică. 47% au spus că au nevoie de expertiză suplimentară pentru toate aspectele legate de securitatea informatică, urmat de instrumente de securitate mai eficiente și implementarea de strategii de securitate informatică mai robuste, ambele în proporție de 43%.

Probabil mai îngrijorător este faptul că 82% dintre producătorii de dispozitive IoT sunt îngrijorați că dispozitivele produse nu sunt securizate adecvat împotriva atacurilor cibernetice. În plus, 93% dintre producători și 96% dintre utilizatorii de dispozitive IoT au declarat că securitatea informatică a dispozitivelor IoT pe care le produc sau folosesc ar putea fi îmbunătățită într-o foarte mare măsură sau într-o oarecare măsură. În Marea Britanie, Germania și China, 100% dintre utilizatorii de dispozitive IoT cred că securitatea cibernetică a dispozitivelor pe care le folosesc ar putea fi îmbunătățite într-o foarte mare măsură sau într-o oarecare măsură.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019