În timp ce folosirea de camere video atașate de corp a fost lăudată de oficialii din poliție pentru că reduce folosirea constrângerii de către polițiști precum și atacurile împotriva lor, o crecetare recentă la Universitatea Cambridge și RAND Europe, relevă opusul, scrie securityinfowatch.com.
Cercetătorii au descoperit că folosirea forței asupra cetățenilor a fost neschimbată de prezenta camerelor video atașate de corp, dar acest lucru s-a schimbat în funcție de acțiunile polițistului care purta camera. Polițiștii care își porneau și opreau camera au înregistrat o creștere a folosirii forței în timp ce aceia care au urmat instrucțiunile și au avaut camera pornită tot timpul au înregistrat o scădere a folosirii forței.
Cercetătorii consideră că atacurile crescute asupra ofițerilor care poartă camere video pot fi atribuite mai multor factori. Unul dintre aceștia poate fi că acum ofițerii de poliție sunt încrezători în a le raporta pentru că sunt înregistrate. Un alt factor poate fi reprezentat de influența camerelor, care îi poate face pe ofițerii de poliție să fie mai vulnerabili la atac și mai puțini fermi cu agresorii.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…